Còmoda victòria

El Barça s’ha desfet còmodament del Gipuzkoa en partit corresponent a la jornada 4 que va ser ajornat en el seu dia pel coronavirus. La victòria ha arribat en un exercici d’estil dels locals que han fet un partit molt complet, amb uns inicis una mica desconcertants però que a mesura que passava el temps les coses se n’anaven col·locant a lloc.

Només ha calgut mantenir el tipus en defensa per col·lapsar l’atac rival i en atac moure la pilota prou ràpid a l’hora de buscar i trobar les bones posicions de tir que han fet més fàcil la feina. En resum, una victòria que es donava per descomptada però que necessitava certa voluntat de fer, com així ha acabat passant, un partit seriós.

Pel matx d’avui, el tècnic lituà ha decidit no convocar a Cory Higgins, qui junt amb Nikola Mirotic i Víctor Claver s’ho miraven asseguts a prop de la banqueta local.

Fluix inici

El joc s’iniciava amb un Barça intens. Tot i comandar les primeres accions del joc, 6-4, després d’una cistella de Rolands Smits i dos tirs lliures anotats tant per Leandro Bolmaro com per Pierre Oriola, veia com els rivals no tenien gaire problema en superar la defensa local que estava un pèl adormida en aquests primers minuts de partit.

Una cistella amb addicional de Lucas Faggiano serveix per avançar als bascos, 6-7. L’avantatge visitant arribava als 4 punts després d’un triple transformat per Brandone Francis. De forma immediata responien els locals amb Oriola percudint al pal baix però fallant l’addicional. Un rebot ofensiu permet a Sergi Martínez, la sorpresa d’aquests primers partits dels blaugranes, per l’empat a 10.

Dos tirs lliures de Brandon Davies mantenen l’empat abans que Artem Pustovyi, que havia entrat per Oriola, anoti primer un tir lliure per a continuació fer una cistella que fa pujar el marge local als tres punts, 15-12. Un triple de Jan Span dóna fe de vida de l’atac basc mentre que després de dos tirs lliures fallats per Martínez, arriba un triple de Nick Calathes que tornen a donar tres punts de renda pels locals.

A partir d’aquí, tot i que Marcelo Nicola, el tècnic dels visitants, intenta redreçar el camí, els donostiarres no poden amb la defensa blaugrana permetent que els de casa aconsegueixin anotar vuit punts de forma consecutiva. Dues cistelles de Pustovyi, dos tirs lliures de Kyle Kuric i una cistella de Martínez culminen un parcial 11-0, amb el que s’arriba a la fi del primer capítol amb els blaugranes manant d’onze, 26-15.

La defensa blaugrana comença a carburar

Tot i que el segon període comença amb una cistella de Thomas Heurtel, els homes de Nicola reaccionaran. Tres jugades de tres punts, triple de Span, cistella i addicional de Jaime Echenique i un nou triple de Francis, sense resposta blaugrana ajusten el marcador fins al 28-26.

La defensa local ara està malament, sobretot en el control del rebot defensiu i els forasters ho aprofiten. Per fi respon l’atac local i les cistelles d’Oriola i Bolmaro calmen la situació. La defensa blaugrana millora i com a fruit els locals poden recuperar una pilota per part de Smits a mitja pista. Els àrbitres assenyalen una falta antiesportiva a Julen Olaizola de la que els locals només trauran els dos tirs lliures transformats pel letó.

Després de cistella visitant, Oriola pot aconseguir fer una esmaixada i tir addicional que augmenta l’avantatge al marcador. Avantatge que arribarà als 10 punts gràcies a un tir lliure de Smits. El mateix letó aconseguirà a continuació la cistella del partit quan culmina d’esquena a l’anella un alley-hoop dibuixat per Hanga, 40-28 al marcador.

El marge local continua creixent ara gràcies a una cistella d’Oriola després de rebot ofensiu. Un triple de Pere Tomàs retalla un pèl la renda blaugrana mentre que una cistella d’Hanga a 1.37 per la mitja part deixa el 44-31 amb el que s’arribarà al descans després que els dos equips siguin incapaços d’anotar res més abans de descans.

Festival Brandon Davies

n

El començament de la segona part es converteix en un festival de Brandon Davies. El de Filadèlfia es fa l’amo i senyor de les dues pintures. Agafarà rebots, posarà taps fins al punt que els rivals, intimidats pel desplegament del pivot blaugrana, l’han d’evitar si volen anotar. En atac el de la ciutat de l’amor fraternal acapararà la producció. Seus seran els primers 9 punts de l’equip blaugrana en aquesta segona meitat.

Tot i el seu desplegament els locals només han augmentat en tres punts els tretze amb els que havia acabat el primer temps. No serà fins que la producció es diversifiqui quan el marge creixerà de forma definitiva. Un triple d’Hanga, segon i últim que els blaugranes transformaran en la tarda d’avui, seguit d’un contraatac del mateix hongarès volador més un contraatac de Martínez fan arribar la renda local als 23 punts, 60-37.

Quan sembla que el matx està dat i beneit, els visitants desperten. Un parcial 0-6 els torna a la vida i Jasikevicius es veu obligat a demanar temps mort. Un dominant Davies anota després de rebot ofensiu abans que ho faci Martínez pel 64-43. Tornen els problemes dels blaugranes amb el rebot defensiu però les cistelles que anoten Kuric i per dos cops Davies contraresten les dels rivals pel 70-49 amb el que s’arriba a la fi del tercer capítol.

Pustovyi agafa el relleu de Davies

e

El matx està mig decidit i això fa efecte en els visitants que es veuran clarament superats a l’inici de l’epíleg. Ara qui pren el relleu de Davies és Pustovyi qui anotarà els sis primers punts del seu equip en el quart. Les tres cistelles de l’ucraïnès més una amb addicional de Broncou Badio fan pujar la renda local fins als 30 punts, 79-49.

Després d’una cistella visitant i un nou triple de Span, el segon que anotarà avui, fan que el marge es quedi en 25 punts amunt pels de casa. Les cistelles que anoten Pustovyi i Martínez el tornen a augmentar abans que de nou l’eslovè Span anoti el seu tercer triple i darrer de la nit, pel 83-57.

En el que queda de matx, gairebé quatre minuts de joc, només s’anotaran quatre punts pels locals, dos tirs lliures Bolmaro i una esmaixada de Badio. Pels bascos només anotarà William Magarity, això si amb addicional deixant el definitiu 87-60 amb el que s’arriba a la fi del partit.

@FCBbasket

Estadística