Primera victòria a l’Eurolliga

L’actual campió d’Europa arribava al Palau amb ganes d’aprofitar la manca de públic per aconseguir la victòria però al davant s’ha trobat a un equip que més enllà del talent ha fet una feina brutal en defensa fins al punt de deixar-lo en només 66 punts anotats.

Aquesta és l’actual versió de l’equip de Saras Jasikevicius, treball, esforç i no permetre en cap moment que el rival jugui còmode. Si a més de la feina al darrere li afegim bons moments en atac de Nikola Mirotic, Brandon Davies i Âlex Abrines, ja tenim la recepta que explica fil per randa una victòria cabdal tot i ser, només, la primera jornada de l’Eurolliga.

L’atac blaugrana sorprén al CSKA

El matx començava amb un CSKA que dominava lleugerament aprofitant les cistelles inicials amb Ivan Urkhov anotant un triple primerenc. Però molt aviat responien els locals. Primer era Cory Higgins i més tard era Mirotic qui anotava fins a 8 punts consecutius, amb tres cistelles una amb tir addicional i un triple pel 10-9.

Quan al compte s’afegia l’aler mallorquí, també amb un triple, feia pujar la renda local fins als 4 punts. Davies entra per Pierre Oriola que estava un pèl superat pels esdeveniments. i la seva cistella puja el 15-9 al marcador.

Una esmaixada del pivot de Filadèlfia encara augmentava la renda local en plena desesperació de tècnic grec, Dimitris Itoudis. Per mitigar el mal dels russos, apareix Darrun Hilliard amb un triple. El marge blaugrana torna als 8 punts gràcies a una nova cistella de Davies i a un triple d’Adam Hanga, 22-14. En ple desconcert de l’atac rus, Higgins des de la línia anota dos tirs lliures pel 24-14 amb el que acaba el primer capítol.

Tot segueix igual

Ja en el segon període les coses continuen pel mateix camí. Fins i tot el marge local creix fins als catorze punts després que anotin Adam Hanga, Davies, aquest amb addicional inclòs, Thomas Heurtel i Rolands Smits després de rebot ofensiu, 33-19.

Itoudis fidel al seu ideari no espera gaire més a demanar un temps mort. Qui apareixerà pels visitants després de la pausa és Daniel Hackett amb dos triples consecutius que una cistella d’Heurtel alleugereix una mica, 35-25.

Tot i el marge de 10 punts, Saras demana temps mort perquè el preocupa la facilitat de Hackett a l’hora d’anotar des de més enllà de la línia del 6,75. Amb la tornada a pista de Mirotic, es clarifica una mica més l’atac local per l’amenaça que suposa el montenegrí. Davies anota un tir lliure mentre que el de Pogdorica anotarà un parell de cistelles pel 40-27 a 2.24 per la mitja part. L’efecte Hackett s’ha diluït que era el que volia el tècnic lituà.

Els locals ara pateixen en el rebot defensiu i a més Mirotic anota un sol tir lliure per deixar la renda en 12 punts 41-29 abans que dues cistelles en els darrers segons del quart pels russos sense resposta local finalitzin la primera part amb 8 amunt pels de casa, 41-33.

Sort de la defensa

La segona meitat comença amb la defensa blaugrana una mica adormida Per sort en atac estan prou encertats per no tan sols mantenir les coses sinó que fins i tot per augmentar el marge gràcies a una cistella de Mirotic, els triples que anoten primer Abrines i després Nick Calathes i finalment una cistella anotada per Higgins pel 51-37. Els visitants tornaran a reaccionar amb un 0-7, amb el tercer triple de la nit de Hackett, que obliga a Jasikevicius a tallar el joc, amb els locals manant de 7 a l’electrònic, 51-44.

Després del temps mort, els locals reaccionen en defensa i en atac s’encomanen al joc interior. Mirotic des del tir lliure i Davies anoten per tornar als 11 punts de renda, 55-44. Però la reacció acaba sent momentània perquè de nou els blaugranes tenen problemes per anotar. De fet es quedaran 4 minuts sense fer cap punt però per sort en defensa només concedeixen 4 punts abans de finalitzar el tercer capítol al final del qual s’arriba amb els blaugranes dominant de 7 punts, 55-48.

Desllorigador Abrines!

Un triple de Tornike Shengelia retalla fins als quatre punts la renda local, abans que Hanga anoti el 57-51. Però els russos són conscients que el temps se’ls acaba i cal que facin un pas endavant sobretot en defensa. Els tirs que proven els locals, principalment de tres, són producte de la desesperació i no troben la xarxa. Això ho aprofiten els visitants per continuar reduint l’avantatge blaugrana fins a deixar-la en només dos punts, 57-55. És el moment més compromès pels locals en el que portem de partit.

En aquesta situació un pèl dramàtica qui apareixerà serà, un altre cop, Abrines. El mallorquí anota un triple alliberador. Amb la defensa blaugrana lluint-se, torna a controlar el rebot defensiu, l’aler blaugrana tornarà a anotar ara després d’agafar un rebot en atac en el qual a més tindrà tir addicional pel 63-55. En un tres i no res, els blaugranes se n’han sortit de l’atzucac deixant a Itoudis amb un pam de nas. Per arrodonir la feina, Higgins, ràpid de mans, recupera una pilota en defensa i finalitza amb una safata pel 65-55.

La victòria serà blaugrana

Els de Moscou carreguen de nou el rebot ofensiu, però pels de casa anota Davies per mantenir els 10 amunt, 67-57 a manca de 4.35 per la fi. Aprofitant un parell d’errades per part russa, Davies des del tir lliure i Calathes fan arribar el marge local als catorze punts, 71-57 quan queden poc més de 3 minuts per jugar-se. Mentre pel Barça només anotarà Higgins des del tir lliure, dos triples visitants, Hilliard i Mike James volen fer por però els locals dominen de 10, 73-63.

Jasikevicius farà a partir d’aquí canvis d’handbol, Víctor Claver en defensa, Mirotic en atac. Davies torna a anotar pel 75-63 i més tard serà Abrines qui transformi un tir lliure pel 76-63. Queden 1.07 per jugar-se i mentre els de casa no anoten res més, els russos només ho fan un cop i després d’un temps mort demanat per Jasikevicius, un tir lliure final pel definitiu 76-66.

@FCBbasket

Estadística