Victòria important

El Barça ha aconseguit una grandiosa victòria en la seva visita a Nantes, davant un equip que va ser capaç d’endur-se’n la victòria de la dificultosa pista del THW Kiel. Els blaugranes tenien davant seu un repte important i molt complicat. Per solucionar-ho ha calgut fer una molt bona actuació en defensa i l’aparició miraculosa de Kevin Möller en la segona part que al cap i la fi han estat les principals raons d’un triomf força important.

Bona sortida en atac

 

El matx començava amb un equip blaugrana molt eficient en atac gràcies a la feina que feien Aron Palmarsson i Luca CIndric a l’intercanviar-se les posicions de lateral esquerre i central. De les mans de l’islandès sortia el primer gol blaugrana, avantatge que diluiria Valero Rivera, un dels exblaugranes de l’equip francès, amb un llançament des dels 7 metres.

La defensa dels catalans ja donava prova del seu nivell tot i que feia poc que el matx s’havia iniciat. De fet els homes de Xavi Pascual provaven de fer la defensa 5-1 amb Aitor Ariño d’avançat, tot i que de moment era només una prova. El jove i bon porter Emil Nielsen, aturava les primeres rematades dels extrems, tant d’Aitor Ariño com més tard d’Aleix Gómez qui avui no podria amb el danès. Un gol de Dragan Pechmalbec avança als locals que arribaran a dominar de dos gols, 4-2 malgrat el gol que anota Palmarsson.

Calia ajustar la defensa, però abans Luca Cindric, qui havia errat en les seves dues primeres rematades, per fi supera a Nielsen pel pal curt. Una aturada de Gonzalo Pérez de Vargas permet que el contraatac d’Ariño acabi empati el partit a 4. La sortida francesa queda bloquejada del tot perquè a continuació, és un altre contraatac d’Ariño el que fa pujar el 4-5 al lluminós. Amb Aleix Gómez amb força problemes per superar al porter local, arriba el 4-6 gràcies a dues aturades de Gonzalo i un gol marca de la casa de Dika Mem.

La defensa francesa ajusta el partit

Els francesos poden empatar a 6 gràcies a una bona defensa. Ara la resposta blaugrana arriba de la mà del lateral dret, Mem qui sense pietat supera Nielsen per dos cops. Després d’un gol dels locals, Aleix Gómez disposa d’un set metres que Nielsen desfà amb comoditat, això enviarà a l’extrem de Sabadell a la banqueta. El substitut és Blaz Janc, l’eslovè de ferro. I el seu gol, després d’un anotat per Palmarsson, fa arribar el marge visitant als 3 gols, 7-10.

Ara pel Nantes qui llança els penals és Kiril Lazarov, també exblaugrana, superant a Möller que surt de moment només en els xuts des dels 7 metres. Ludovic Fàbregas, treballant intensament en el filferro dels sis metres, manté la renda, 8-11, abans que Jure Dolenec faci el 8-12 després d’una aturada de Nielsen davant Cindric. El marge de 4 gols es mantindrà després del que anota Kasper Mortensen que ara és l’ocupant de l’extrem esquerre de l’atac blaugrana. El marge visitant arribarà als 5 gols d’avantatge quan Thiagus Petrus anota de contraatac el 9-14.

Quan sembla que les coses estan millor i fins i tot Xavi Pascual ha demanat un temps mort, un parcial 3-0 redueix força el marge blaugrana, 12-14. En plena crisi atacant dels forasters ha de ser Palmarsson qui amb un xut inversemblant faci el 12-15. En els darrers cinc minuts de la primera part tant els locals com els blaugranes es limitaran a intercanviar gols. S’arriba al final dels primers 30 minuts amb el mateix marge de 3 gols pels homes de Xavi Pascual, 15-18, amb Raúl Entrerrios, Mortensen i el mateix Palmarsson de golejadors.

Apareix Dika Mem

Sense canvis a les porteries comença la segona meitat. D’entrada els locals reduiran el marge català a la mínima expressió, 17-18. Com ha passat en el primer temps, en aquesta situació de màxima pressió qui apareix és Dika Mem que salvarà la situació anotant dos gols consecutius, 18-20. Veient que cal fer alguna cosa en defensa, Xavi Pascual ordena que la defensa 6-0 passi a ser 5-1 amb Ariño d’avançat. A més d’això el tècnic blaugrana pren una altra decisió transcendent, Kevin Möller substitueix a Gonzalo sota els pals.

Tot i que Nielsen li atura un llançament a Cindric, torna a ser Mem qui fa el 18-21 fent tornar els 3 gols de marge pels visitants. Una rematada de Janc s’estavella en el pal esquerre de la porteria francesa i això permet que els locals es tornin a posar a només un gol de desavantatge, 20-21. De nou màxima pressió. Ara qui apareixerà és primer Palmarsson fent un gol i més tard Fàbregas que en farà dos que serveixen per fer sortir als catalans de l’esvoranc on s’havien ficat, 21-24.

Recital de Kevin Möller

Alberto Entrerrios, el tècnic local demana un temps mort però a la represa, Gonzalo li atura un 7 metres a Lazarov. Malauradament Palmarsson rematarà fora en el següent atac dels visitants, però qui si anota és Fàbregas, 21-25. El marge de quatre gols es mantindrà durant uns minuts amb Mem i Cindric de golejadors.

El mestratge sota els pals de Möller és espectacular. Encara li queda esma per anotar de porteria a porteria el 23-28 a menys de 14 minuts per la fi. Amb els locals cada cop més neguitosos, Mortensen des dels 7 metres anota el 23-29. Möller atura dues rematades dels locals, aprofitant que la defensa blaugrana ha tornat a l’habitual 6-0.

Entre Entrerrios i Hadiel Langaro faran arribar el marge als 7 gols, 24-31. És una molt mala notícia pels francesos que veuen desesperadament com els minuts passen i la renda blaugrana no només es manté sinó que creix. Anoten el 25-31 abans que Andrea Colleluori substitueixi a Nielsen sota els pals locals. És una mesura desesperada perquè Longaro anota el 25-32, 7 gols de renda que primer es mantindran gràcies als gols de Dolenec i Entrerrios. El gol de Janc en el darrer segon de partit deixa el definitiu 27-35 al marcador.

@FCBhandbol