Equip sòlid

El dia del pitjor partit del seu jugador franquícia, Nikola Mirotic, el Barça ha demostrat que realment és un equip i que quan un falla hi ha resposta des de la banqueta. Amb el de Montenegro fora de partit i sense pràcticament oportunitat no ja d’anotar sinó d’arribar a llançar, l’equip ha respost perfectament al repte.

 Amb les assistències d’un espectacular Thomas Heurtel i d’un metòdic Nick Calathes, els punts de l’Àlex Abrines i els triples de Cory Higgins i Adam Hanga i la lluita incansable de Pierre Oriola. L’equip, avui més equip que mai, ha acabat per assecar a un Bilbao que va assaltar el Blaugrana la temporada anterior. Aquest cop, però, li toca tastar l’amarg regust de la derrota, Ha patit en les seves carns l’extraordinària defensa blaugrana que no els ha permès ni tirs còmodes ni atacs fàcils. L’inici del matx, però ha estat una altra història.

L’equip no troba el seu lloc a la pista

Tot i la bona disposició defensiva dels locals, com ja va passar al darrer partit jugat a Màlaga, els del botxo trobaven la manera d’anotar des de més enllà de la línia del 6,75. Els triples consecutius d’Aaron Jones, Jonathan Rousselle i Jaylon Brown deslluïen el joc d’un Barça que no trobava el seu lloc a pista malgrat les dues cistelles d’Abrines i el punt de tir lliure d’Artem Pustovyi, titular un altre cop, 5-10.

Mirotic gairebé ni intentava llançar i quan ho feia era sense sort. Calia ajustar la defensa, sobretot en el tir exterior i això han fet els locals. Sense necessitat de passar per la banqueta, la tercera cistella d’Abrines i l’anotada per Higgins amb addicional inclòs, permetien empatar a 10. El quart triple bilbaí, de nou Rousselle, desfeia l’empat. Calathes, amb un triple fora de guió i un d’anotat a continuació per Higgins posen al Barça pel davant per primer cop des de l’esmaixada inicial d’Abrines, 16-13.

Reaccionaven els homes d’Àlex Mumbrú gràcies al seu rebot ofensiu, departament on els locals ho estaven passant malament. Una cistella al pal baix de Brandon Davies serveix per posar al Barça al davant en la darrera cistella anotada en el primer capítol, 18-17.

Reacció blaugrana

A l’inici del segon període les coses milloren sota el propi cèrcol mentre que en atac es resolen bé les jugades. Cistella d’Oriola, triple d’Hanga i temps mort demanat pel tècnic visitant, amb els seus perdent de 6, 23-17. Reaccionen els bilbaïns gràcies a un addicional transformat per Kingsley Moses però les cistelles d’Oriola, el contraatac signat per Davies i el triple Leandro Bolmaro, fan que tot i els problemes que tornen a aparèixer en el rebot defensiu els locals dominin de vuit punts, 30-22.

Reaccionen a mitges els forasters abans que Heurtel anoti un parell de cistelles pel 34-26. Un triple de Brown amb addicional més un altre triple de Rosselle deixa el marge blaugrana en només un punt, 34-33. Saras demana un temps mort per reconduir la situació. Mirotic prova de tres, però avui no és el seu dia i qui anota és primer Calathes i posteriorment un triple d’Abrines per fer tornar els 6 punts de marge pels de casa, 39-33, resultat amb el qual s’arriba al descans.

Mirotic no té el dia

Tot i que en defensa els locals no estan gens brillants, almenys a l’inici del tercer període, l’atac blaugrana soluciona la situació. El marge es continua ampliant perquè, mentre els visitants anoten de dos, els de casa ho fan de tres en tres. Fins a tres triples anotaran de forma consecutiva els blaugranes. Primer Higgins, qui ho farà per dos cops, i després Hanga pel 48-39.

Al Bilbao no li queden gaire més respostes pe donar, mentre que els locals ara es troben força còmodes, tot i que Mirotic ha continuat sense anotar. Una cistella de Calathes fa arribar el marge als 11 punts. Després que els de Mumbrú anotin tres punts més, una esmaixada d’Hanga al final d’un contraatac deixa l’avantatge en 10 punts, 52-42. Jasikevicius no espera més i fa asseure a Mirotic, entrant pel montenegrí Rolands Smits.

Tot i una nova cistella d’Hanga, un triple de Lude Hakanson, format a la pedrera blaugrana, redueix el marge local fins als 8 punts, 54-46, però la resposta d’Heurtel també és en forma de triple i les cistelles de Smits i Davies fan arribar la renda blaugrana als 13 punts, 61-48.

Les males notícies s’acumulen pel Bilbao, perquè els locals han millorat en el control del rebot defensiu i això no els hi dóna segones oportunitats. El pivot de Baltimore anota un ganxo abans que dos tirs lliures transformats per Smits tanquin el tercer acte amb 15 amunt pels locals, 65-50.

L’atac blaugrana enfonsa la defensa visitant

Àlex Mumbrú ordena zona a l’inici del darrer capítol. Ja ho ha fet abans en moments puntuals però ara sembla que vol canviar pel que queda de partit. De moment, els blaugranes se’n surten prou bé amb un triple d’Hanga pel 68-50. I la cosa no acaba aquí perquè els visitants que efectivament defensaran en zona gairebé tot el darrer quart, no se n’acaben de sortir en atac. Això fa que les cistelles d’Oriola i Heurtel facin arribar el marge local als 22 punts, 72-50.

Tot i una cistella de Brancou Badio, els bilbaïns podran retallar el marge blaugrana després d’un triple de Brown que deixa l’avantatge barcelonista en 18 punts, 74-56. El partit ara és una mena de batibull descontrolat en el qual hi ha més errors que encerts fins que anota Pustovyi qui ha substituït a Oriola.

Dos tirs lliures de Bolmaro fan tornar els 22 amunt pels de casa, 78-56. Marge que reduirà Hankanson amb un triple. Per part blaugrana qui respon és Pustovyi amb una esmaixada abans que Álex Reyes transformi el darrer triple visitant. L’última cistella del matx l’anotarà el pivot ucraïnès que segella definitivament el matx amb el definitiu 82-64.

@FCBbasket

Estadística