Victòria d’un Barça implacable

Clara victòria blaugrana en la segona jornada de l’EHF Champons League, davant un lluitador RK Celje que no ha pogut resistir els embats de l’equip local. Els blaugranes, com acostumen, sortien endollats des de la sacada inicial. Molt aviat trencaven l’ordenada defensa eslovena que en aquests primers minuts era força profunda fins al punt que alguns cops semblava una 5-1 en lloc de la seva habitual 6-0. Tot i això, els homes de Xavi Pascual treballaven bé en atac aconseguint arribar tant a la línia els 6 metres com en deixar en bona disposició als extrems. La feina de Luka Cindric i Aron Palmarsson que s’intercanviaven les posicions de lateral esquerra i de central era fonamental per trencar la defensa visitant.

Els gols de Ludovic Fàbregas i Aitor Ariño donaven el primer avantatge local, 2-0. Marge que augmentaria després dels gols que anotaven primer Dika Mem, immens un cop més el francès en el seu desplegament físic, i Ariño des del seu cau a la banda esquerra de l’atac blaugrana. Anotaven els eslovens però trobaven la resposta d’uns blaugranes que treballaven força bé en defensa. Un parell de contraatacs, sumats a un llançament de 7 metres d’Aleix Gómez feien pujar el marge barcelonista fins als 5 gols, 7-2.

Aquest resultat obligava al tècnic eslovè, Tomaz Ocvirk a demanar un temps mort per reconstruir sobretot la defensa dels seus homes. De fet després de la pausa, els eslovens han millorat. Dos gols seguits de Patrik Leban i Vid Poteko retallen el marge blaugrana fins als 7-5. El cert era que malgrat el que transmetien les sensacions, els eslovens només perdien de 2 gols.

Reacciona el Celje

Entre l’aparició de Luka Cindric en atac al trobar una via d’aigua en el lateral dret de la defensa visitant i una aturada de Gonzalo Pérez de Vargas, que entrava pel titular Kevin Möller en els llançaments des dels 7 metres, els locals marxaven en el marcador ara de 6 gols, 9-3. Marge que es mantindria un parell de minuts després d’un intercanvi de gols, amb Fàbregas, Mem i Palmarsson anotant pels de casa, 12-6.

Reaccionaven els homes d’Ocvirk retallant en 3 gols el marge local, entre altres raons perquè l’atac blaugrana fallava més del compte. De fet tot eren bones notícies pels eslovens. Filip Ivic li aturava un llançament a Cindric i la seva defensa era capaç de recuperar un parell de pilotes que els permetien després d’un 7 metres transformat per Domen Novak posar el 12-9 al marcador. Resultat que es manté gràcies a un gol de Cindric que ara torna a fer mal des del lateral esquerre, 13-10. És el moment en el qual Xavi Pascual decideix tallar el partit en demanar un temps mort.

Els blaugranes tornen a marxar

Tot ii la pausa, una errada en el tir de Jure Dolenec, permet als eslovens tornar a posar-se a dos gols de desavantatge gràcies a un d’anotat per Gal Marguc, 13-11. Els gols de Palmarsson i Casper Mortensen, aquest darrer després d’un contraatac marca de la casa, tranquil·litza als locals que ara dominen de 4, 15-11. Marge que es mantindrà gràcies als gols que anoten dos dels jugadors nous del Barça, Blaz Janc i Hadiel Longaro, 17-13.

Els eslovens canvien la defensa passant a una 5-1 que de moment els serveix per retallar un gol del marge local, 17-14 amb Tadej Mazej transformant un contraatac. Estem en els darrers 5 minuts de la primera meitat i els blaugranes s’apliquen tant en defensa com en atac. Amb Möller abaixant la persiana, els blaugranes Dolenec i Janc anotaran un parell de gols cadascú per deixar un marge de 7 gols. Màxim avantatge de la primera meitat pels de casa, quan els dos equips marxen als vestidors, 21-14.

Canvi a la porteria eslovena

A l’inici de la segona meitat, Ocvirk ordena el relleu d’Ivic per Mitjan Vujovic a la porteria eslovena. Les coses comencen bé pels eslovens. Inicialment poden reduir la renda blaugrana fins als 5 gols, 22-17. Pels locals només ha anotat Mem, mentre que els eslovens troben un pèl descol·locada a la defensa culer que ara mateix no ajuda massa a Möller. Les coses es mantindran igual amb gols d’Aleix Gómez i de Tadej Kljun, 23-18. Els locals no tardaran gaire a ajustar millor la seva defensa i això permet un contraatac signat per Mem que fa un gol ple de fantasia, 26-18.

Ara l’atac visitant no pot superar amb comoditat la defensa blaugrana. Com a conseqüència, arribaran com la fruita madura un parell de gols signats per Aleix Gómez i Fàbregas culminant perfectament dos contraatacs. La renda local puja fins als 10 gols, 28-18. Nou temps mort demanat per Ocvirk que intenta pal·liar el desastre però les seves instruccions no serveixen de gaire perquè la profunda defensa local fa un desgavell en l’atac visitant.

El Celje no pot amb la defensa blaugrana

Tot i això, Veron Nacinovic pot anotar des dels 6 metres, però entre Aleix Gómez i Domen Makuc, qui en aquesta segona meitat és el central blaugrana, fan arribar el marge local als 11 gols, 31-20. Marge que continuarà creixent perquè la defensa blaugrana no permet més que un gol de penal de l’infal·lible Novak, mentre que per part local anoten per dos cops Langaro i una Janc per un avantatge de 12 gols, 34-22.

Els eslovens tornen als 10 per sota gràcies a un gol de Tobias Cvetko i a un nou 7 metres transformat per Novak. Els locals ampliaran el marge gràcies a un parell de gols de Janc, que fan tornar la renda blaugrana als 12 gols, 36-24. Ocvirk demana el seu darrer temps mort a menys de 10 minuts per la fi. A un gol de Cvetko el seguiran els que anoten Mortesen, per dos cops, i Janc per fer arribar el marge local als 14 gols, 39-25.

Responen els eslovens amb gols de Nacinovic, Marguc i Leban, amb Mortensen transformant un 7 metres pel 40-28. Tot i l’exclusió de Thiagus Petrus, els locals s’afanyen en defensa. Això els permet continuar augmentant la renda, gràcies als gols anotats per Luis Frade i Mortensen des dels 7 metres, fins a fer-la arribar als 14 gols. Amb 42-28 al marcador s’acaba el matx.

@FCBhandbol