A la final!!!

Un excels Àlex Abrines ha il·luminat al Barça en un tercer quart per emmarcar. Amb 4 triples, 3 de consecutius, i un total de 16 punts en aquest tercer període, ha estat el jugador determinant que ha portat al seu equip a dominar de 15 punts a manca del darrer capítol.

I com ja ens ve acostumant aquesta pretemporada, el Barça s’ha relaxat, tant en atac com en defensa, permetent que el rival anés esgarrapant de mica en mica fins a tenir la possessió per empatar el matx, fet que no ha passat gràcies a un tap monumental de Brandon Davies sobre un tir de Pierria Henry que al cap i la fi ha estat decisiu.

A la final de la supercopa, l’equip blaugrana s’enfrontarà al R Madrid en el que serà el primer clàssic de la temporada.

L’equip surt molt centrat

El matx començava amb el Baskonia aprofitant les errades en el tir dels de Jasikevicius per dominar 5-0 després d’un triple de Rokas Geidraitis. Els blaugranes reaccionaven molt aviat. A partir de dos tirs lliures anotats per Leandro Bolmaro, l’equip era capaç d’enllaçar una bona sèrie d’atacs que aprofitaven la bona defensa que es feia per aconseguir un parcial 0-16 que donava als barcelonins fins a 11 punts de marge.

Destacava i molt la mobilitat de Pierre Oriola qui destrossava la defensa baskonista sense miraments. A part dels 6 punts anotats pel targarí destacaven els 4 de Nikola Mirotic, i els quatre que anotava Adama Hanga, amb un triple i un tir lliure posterior. El marge creixeria una mica més perquè després d’una cistella rival, Abrines transformava el seu primer triple de la nit al que responia també de tres Arturs Kurucs pel 10-19. Una espectacular esmaixada a anella passada de Davies mantenia els 9 amunt, tot just abans que Rolands Smits fallés un tir lliure per arribar a la fi del primer capítol manant de 8, 14-22.

Reacciona el Baskonia

 

El segon acte ha estat menys espectacular pel que fa al tir. Concretament perquè el Baskonia ha pujat el seu nivell defensiu fins al punt d’evitar moltes cistelles relativament fàcils dels homes de Jasikevicius. De fet, tot i que Davies amb una nova esmaixada fa arribar la renda blaugrana als 10 punts, 14-24, l’equip se sent molt menys còmode a pista. Li costa fer punts perquè l’agressiva defensa basca els impedeix tenir bones posicions de tir.

Tot i això, l’equip és capaç de respondre al repte defensant també força dur. Un triple i una posterior cistella d’Hanga mantenen els 10 amunt que passen a ser 13 gràcies a les cistelles que anoten primer Mirotic i més tard Davies, 20-33. Quan sembla que l’avantatge es pot consolidar, arriba una resposta baskonista que talla de soca-rel el bon moment dels blaugranes. Un parcial 8-0 pels bascs l’ha de tallar Víctor Claver a 51 segons per la mitja part., 28-35. A 22 segons amb possessió dels seus jugadors, en Saras demana temps mort. La jugada dissenyada acaba amb falta en atac de l’hongarès volador, però el marcador no es torna a moure abans del descans.

Recital d’Abrines

L’inici del tercer període dels bascs és una declaració d’intencions. Un triple d’Alec Peters, respost per una cistella de Nick Calathes, mal dia en el tir del de Casselberry, més la bona defensa que fan els de Vitòria obligarà a Jasikevicius a aturar el matx amb els seus manant només de tres, 34-37. El lituà fa tornar a pista a Abrines que havia començat la segona part a la banqueta. Serà una decisió transcendental.

Tot i que Mirotic anota dos tirs lliures, els gaizteiztarras empataran a 39 i més tard a 42 després els triples anotats primer Thomas Heurtel i després per Giedraitis. En el següent atac l’aler mallorquí comença el seu recital. Una cistella per donar dos punts d’avantatge, mentre que en defensa els blaugranes ara treballen bé i tanquen amb seguretat el rebot defensiu.

Abrines comença el seu recital que consistirà amb tres triples seguits en 74 segons màgics. Els rivals, enlluernats per l’actuació de l’aler blaugrana es queden muts en atac i Abrines torna a anotar, ara de dos. Veient el moment pel qual passa, els seus companys el busquen i des de la cantonada arriba el setzè punt del quart, un altre triple, pel 44-58. Anota un punt el Baskonia permetent que la cistella d’Heurtel faci arribar el marge blaugrana als 15 punts, 45-60, resultat amb el qual s’arriba a la fi del període.

L’equip perd la concentració

Amb tot a favor, es blaugranes baixaran el pistó tant en defensa com en atac. Ni els dos triples consecutius que anota Lucas Vildoza els desperten i com va dir el tècnic lituà a la fi del matx, els seus homes perden la concentració. Fet que ja ha passat diversos cops a la pretemporada i que evidentment s’ha de solucionar.

Mentre en defensa estan massa tous, en atac no troben bones posicions de tir. Saras talla el partit per solucionar-ho i ho fa a mitges. D’entrada anota Claver, però un nou triple rival, ara de Peters, torna a provocar el pànic en la defensa blaugrana. Mirotic anota, però no sabrà aprofitar una falta antiesportiva de Zoran Dragic i per si hi mancava alguna cosa, Calathes només anota un tir lliure.

L’Abrines que ha tornat a pista és la seva versió humana i ara fallarà dos llançaments des de més enllà de la línia de 6,75. Tot i els evidents problemes per anotar, els catalans resisteixen gràcies als tirs lliures de Davies, qui n’anotarà 4 de consecutius pel 61-69 a 3.12 per la fi. Una cistella amb addicional transformat per Henry deixa en només 5 punts la renda blaugrana, 64-69.

Un tap que val una final

Els següents atacs dels de Gasteiz són ben defensats pels barcelonistes però en atac primer Calathes i més tard Mirotic només anoten un tir lliure cadascú, 64-71 a 1.35 per la fi. Anoten els rivals, gràcies a un rebot en atac mentre que qui falla el tir és Davies. A 41 segons Sander Raieste té un addicional que fallarà pel 68-71.

Falla un tir Mirotic i en la jugada baskonista Davies apareix per fer aquell majestuós tap a Henry al qual ens hem referit al començament. En atac els blaugranes continuen sense anotar i ho han de fer des de la línia. Heurtel falla el primer tir lliure però anota el segon, 68-72, a manca de poc més de 9 segons per la fi. El temps mort demanat pel Baskonia acabarà amb un triple de Vildoza que troba el ferro. Quan queda poc més d’un segon de joc, el rebot i el partit són pels blaugranes.

@FCBbasket

Estadística