Inesperada derrota

Decebedora derrota d’un Barça que ha estat incapaç d’imposar el ritme de joc que més li convenia davant un rival que ha sabut jugar les seves cartes perfectament. El matx ha estat igualat pràcticament els 40 minuts de joc i això ha estat un problema irresoluble per uns blaugranes a qui es veia força incomodes a pista.

La màxima renda aconseguida per algun dels dos equips ha estat el +7 (65-58) amb els que els locals entraven en els darrers 8 minuts de joc. Però la reacció andorrana seria com la gota malaia, de mica en mica però constant i aquí ha estat la clau del matx.

Un Barça indolent

Ja des de l’inici es comprovava que els blaugranes no estaven a gust. Els primers atacs eren força mal estructurats amb la defensa andorrana molt enganxosa obligant als de casa a llançar sense comoditat. Tot i això, s’avançaven els catalans gràcies a un tir lliure i un triple anotats per Leandro Bolmaro.

Tot semblava estar sota control però només ho semblava. Nick Calathes perdia massa pilotes mentre pels forasters anotava de 3 Clevin Hannah. Era l’antesala d’una petita remuntada 4-5. El mateix Bolmaro acompanyat dels tirs lliures de Nikola MIrotic i Adam Hanga, l’hongarès volador només n’anotava un, tornaven a avançar als locals, 9-5.

Mirotic tenia problemes amb el triple, però aprofitava la seva envergadura per fer mal al pal baix, 13-7, després d’un tir lliure fallat. Destacava la pressió local sobre sortida de pilota que els permetia recuperar alguna possessió, però els d’Ibon Navaro no defallien i obligaven a Saras a demanar temps mort amb 13-11 al marcador.

Ja dèiem que la renda aconseguida pels de casa era un pèl enganyosa. Els visitants empataven abans que Àlex Abrines des del tir lliure tornés a avançar als locals, tot i que les pilotes perdudes i la manca d’intensitat perjudicaven a un Barça un pèl indolent. El mateix Abrines transformava dos tirs lliures més pel 17-15 amb el que s’arribava al final del primer capítol.

Al descans amb tres punts de marge

Ja en el segon, els homes d’Ibon Navarro capgiren el marcador amb un triple d’Haukur Palsson, 17-20. Els de casa continuen sense intensitat i això permet certa comoditat en els grocs. Brandon Davies fallarà dos tirs lliures abans que Mirotic sigui capaç d’anotar després de rebot ofensiu, 22-22. Però el malson continua amb un triple de Tyson Pérez.

El tir local segueix sent força erràtic però per sort tenen segones oportunitats gràcies als rebots a la pintura andorrana. Anota Mirotic per reduir el marge, 24-25. Entre el mateix montenegrí I Davies poden capgirar el marcador, 28-27. Un lleuger avantatge que mantindrà Hanga. Abans que una cistella amb addicional transformat per Hannah avanci als de Navarro.

Primer Abrines i més tard Hanga empaten el partit, 34-34. Sent el mateix Abrines qui amb un tir lliure avanci als locals. L’avantatge puja fins als tres punts després de cistella de Mirotic però Sergi Garcia amb un triple empata a 37. En jugada dissenyada en el temps mort que demana Saras, permet a Calathes anotar el triple que dóna tres punts de renda (40-37) quan el matx arriba al descans.

Un equip molt tou

El partit es mantindrà igualat a l’inici de la segona meitat. A una cistella de Pierre Oriola, avui menys participatiu que en altres partits, respon Bandja Sy amb tir i addicional. Torna a anotar el targarí però un triple de Jeremy Senglin ajusta el marcador, 44-43. Mirotic de tir lliure i Calathes fan arribar el marge als 3 punts, 48-45, però els blaugranes estan massa tous tant en atac com en defensa i això ho aprofiten els andorrans per anotar sense massa dificultat.

Tyson Pérez iguala el matx amb un addicional abans que Abrines amb un triple torni a donar 3 punts de renda als locals. Renda que mantindrà Mirotic però que desfà amb un triple inversemblant Nacho Llovet, 53-53. Un tir lliure de Davies, malament avui des del 4,50 el de Filadèlfia, precedeix a dues cistelles visitants que retalla Thomas Heurtel, 56-57. Un parell de cistelles de Davies capgiren el marcador, 60-58, resultat amb el qual s’arriba a l’epíleg.

Es consuma la derrota blaugrana

L’inici del darrer capítol sembla que serà clau pel Barça. Un triple d’Abrines i un alley-hoop anotat per Hanga disparen la renda local a la seva màxima expressió, +7 (65-58). Els de Navarro conscients que a aquest ritme ells no hi poden arribar se les empesquen per aconseguir fins a quatre rebots ofensius en una demostració que avui els locals no estan massa encertats en la seva defensa. Surten de la jugada perdent de 3, 65-62, superant amb escreix el mal tràngol de l’inici del període.

Anotaran Calathes, Davies de tir lliure i Mirotic per mantenir el marge, 71-66, però els de Navarro aprofiten perfectament la fluixa defensa local per anar trampejant. A 4.20 per la fi hi ha una jugada clau. Tap de Mirotic sobre Babatunde Olumuyiwa qui frustrat comet falta antiesportiva. Mirotic transforma els dos tirs lliures, però els de casa no trauran res més.

Després de cistella andorrana arriba un triple de Mirotic a 2.55 per la fi, 76-70. Anoten els forasters abans que un atac malbaratat pels locals acabi amb triple de Tyson Pérez, 76-75 a 1.52. Anoten Mirotic i Davies per mantenir els tres de renda, 80-77 a 1.02. Un triple d’Hannah empata el matx a 80.

A 35 segons anota Calathes però un nou triple de Senglin avança als andorrans, 82-83. Saras demana el segon i darrer temps mort del quart. La jugada acaba amb cistella d’Abrines, 84-83 a 9 segons. A 5 segons per la fi, Tyson Pérez anota des de la línia el 84-85 final. Saras sense temps mort veu com tot i perdre d’un sol punt, Heurtel decideix llançar de tres. La pilota toca el ferro i no hi ha temps per res més.

@FCBbasket

Estadística