A la final de la Lliga Catalana!

En un Palau Blaugrana buit, l’equip dirigit per Sarunas Jasikevicius que afrontava el seu primer compromís seriós, ha aconseguit una victòria que li dóna el passi per jugar la final de la lliga catalana.  A la final es trobaran l’Andorra d’Ibon Navarro que s’havia imposat al Joventut després d’un matx molt disputat.

La victòria dels blaugranes s’ha fonamentat en el joc interior, on ha destacat un Pierre Oriola molt encertat i la bona direcció, un altre cop, de Nick Calathes. Cal dir que la resistència manresana s’ha fet palesa, sobretot, en una bona primera meitat, en la que tot i que els blaugranes han marxat als vestidors dominant, només havien aconseguit tres punts de marge. En el tercer quart les coses han estat diferents, tot i que en cap moment els deixebles de Pedro Martínez han abaixat els braços.

El Manresa surt a per totes

Com hem dit, la primera part dels manresans ha estat esplèndida. De fet després d’una cistella forastera i l’empat aconseguit per Oriola, el marge dels del Bages s’ha disparat amb un parcial 1-9 que culminava un triple de Mikal Mason, pel 3-11.

Per part blaugrana només havia anotat Calathes un escarransit tir lliure. Això obligava a Jasikevicius a demanar un temps mort. La defensa local no funcionava i en atac hi havia massa precipitació. Després de la pausa les coses canvien. Millora el rebot defensiu i hi ha més encert en el tir. Tres jugades de tres punts, primer una cistella i addicional de Calathes i seguidament dos triples de Víctor Claver, seguides d’una cistella d’Oriola deixen les coses en un sol punt de diferència, 14-15.

Es refà l’equip manresà, 14-19, però la resposta blaugrana no tarda en arribar. Dos tirs lliures de Calathes i una cistella d’Âlex Abrines tornen a deixar les coses en un sol punt de diferència, 18-19. Calathes al pal baix manté les coses iguals, abans que un triple del mallorquí posi al Barça al davant en el marcador per primer cop en el temps que portem de joc, 23-21. Després d’un tir lliure manresà, arribarà un triple inversemblant de Rafa Martínez sobre la botzina que tancarà primer capítol amb el Manresa dominant de dos, 23-25.

Partit molt ajustat

El segon període comença amb cistella manresana que tindrà com a resposta un triple d’Adam Hanga, però un nou triple de Rafa Martínez manté els 4 amunt pels visitants, 26-30. Anota Brandon Davies i a continuació un triple de Thomas Heurtel torna a avançar als locals. Però el Manresa resisteix gràcies a cistella i addicional transformats per Eulis Baez. Empata el matx a 33 Oriola, abans que un triple de Jonathan Tabu torni a donar tres punts de marge pels de Pedro Martínez.

Els locals que no estan disposats a permetre que els rivals ampliïn el seu marge responen també amb un triple, de nou Heurtel. Com es pot comprovar aquesta part del matx és un frec a frec constant en el que els dos equips rivalitzen en l’encert atacant.

Un cop de palmell de Rolands Smits avança als blaugranes. El mateix passa amb una cistella després de ganxo anotada per Artem Pustovyi. Un altre ganxo, ara anotat per Mirotic servirà per fer arribar l’avantatge local als 4 punts, que és fins al moment la renda més ampla aconseguida pels blaugranes en el partit d’avui, 42-38. Els del Bages tornen a reduir la renda fins a un punt, 42-41. A 25 segons per la mitja part, una cistella anotada pel pivot ucraïnès del Barça, després de rebot ofensiu, permet als locals marxar als vestidors dominant de tres punts, 44-41.

El Barça comença a obrir forat

Una embranzida local a l’inici de la segona part serà definitiva. Gràcies a una bona pressió defensiva i a l’encert en atac, els locals obriran forat. Primer un cop de palmell d’Oriola, seguit de dues cistelles seguides de Mirotic, la primera una esmaixada, donen fins a 7 punts de renda pels de casa, 50-43.

Ara la defensa blaugrana treballa força bé sense concedir segones opcions als rivals sent bàsica per l’escapada local. El marge es redueix una mica, tot i els dos tirs lliures anotats per Mirotic i el segon triple de la nit d’Hanga. Però els locals no en tenen prou i continuen defensant bé i atacant millor. Cistella d’Heurtel i triple d’Abrines pel 60-50, obligant Pedro Martínez a tallar el joc. Tot i l’aturada, Abrines anota per fer pujar la renda blaugrana fins als 12 punts.

A partir d’aquí, les coses milloren pels forasters. Un parcial 0-5 amb triple de Martínez, el darrer que anotarà en el matx, deixa en 7 punts el marge local, 62-55. Marge que augmentarà de nou fins als 10 punts gràcies a l’encert d’Hanga i Heurtel des dels 4,50 i a una cistella de Davies, 68-58 . Cap dels dos equips anotarà res en el minut i 3 segons que queden per jugar-se, arribant-se a l’epíleg amb els 10 amunt pels de casa i tot per decidir.

Oriola, omnipresent!

El darrer capítol comença amb cistella de Smits, però els visitants no estan disposats a posar-ho fàcil. Després d’una cistella arriba el triple que anotarà avui Guillem Jou pel 70-61. A més una falta antiesportiva de Claver posarà les coses més complicades pels de casa però els manresans només anotaran els dos tirs lliures.

Entre una cistella de Leandro Bolmaro i un triple de Smits tornen els deu amunt, marge que torna a retallar Jou ara transformant 3 tirs lliures. Tot i una cistella d’Oriola, Saras ha de tallar el matx perquè els seus homes no poden tornar a obrir forat i ara només dominen de 7, 77-70. A més el rebot defensiu torna a ser un veritable problema. Les coses encara es posaran pitjor perquè malgrat una nova cistella d’Oriola, el triple que anota Seth Hinrichs deixa en només 6 punts el marge culer.

Primer Smits i més tard Claver anotaran per fer pujar el +8 al marcador pels blaugranes, 83-75 a 3.30 per la fi. Una bona defens i un triple d’Heurtel seran determinants, 86-75. El Manresa insisteix i ara és Juan Pablo Vaulet qui transforma un triple, mentre que Heurtel a 2.22 per la fi falla un tir lliure pel 87-78.

Anoten els forasters però de nou serà Oriola que doni seguretat en transformar un addicional pel 90-80 a 41 segons per la fi. Els visitants no tenen temps per més, però no afluixen. Anoten una nova cistella mentre que Oriola, omnipresent avui, agafa un rebot ofensiu després d’un tir fallat per Abrines per fer el definitiu 92-82 amb el que acaba el matx.

@FCBbasket

Estadística