La victòria es decideix al final

Segon partit de pretemporada i segona victòria dels homes dirigits per Sarunas Jasikevicius. I com en el partit del passat dimecres, no ha estat fins al darrer capítol quan els blaugranes s’han endut el partit. Amb menys protagonisme dels joves, l’equip blaugrana ha anat superant obstacles a mesura que el partit avançava.

El tècnic dels murcians, un vell conegut, Sito Alonso, anava traient i posant a l’equip a la seva estrella Frankamp. Tirador excepcional, que ha portat pel camí de l’amargura a la defensa dels de Saras, fins que entre la pressió defensiva, el cansament i la necessitat imperiosa d’anotar l’han fet fallar. Moment que han aprofitat els barcelonistes per posar-se al davant al lluminós i amb paciència i seguretat tramitar els minuts finals amb la suficient solvència per endur-se’n la victòria.

El Barça a remolc

El matx, començava com el del dimecres. Primer llançament, primer triple i primera cistella per als avui locals. Aquest cop el que transformava el tir era Rolands Smits. Mol aviat responien els avui grocs, amb un parcial 0-9 que descol·locava als blaugranes que anaven de corcoll, un cop més, davant un equip que feia del tir exterior la seva principal font d’anotació.

La composició del planter murcià propiciava aquest decantament del seu joc pel tir llunyà. De fet l’únic referent interior era Augusto Cèsar Lima que tot i tenir davant seu, en els primers minuts de joc, a Artem Pustovyi no treia profit a la pintura blaugrana. Un cop més, el problema dels de Jasikevicius era el rebot defensiu que permetia segones opcions als d’Alonso.

Tot i els evidents problemes que les captures en atac dels murcians provocaven, l’encert de Brandon Davies i de nou Smits amb un triple, ajudats per un tir lliure per Thomas Heurtel, per una tècnica als murcians i els dos que transforma Víctor Claver són suficients per empatar el matx a 11. Tot i un canvi massiu per part blaugrana el partit continuarà amb avantatge murcià gràcies a un parell de jugades de tres punts.

Problemes amb el rebot defensiu

Els tres tirs lliures que anota el seu jugador franquícia, Conner Frankamp, i un triple de l’especialista David Di Leo, donen de nou avantatge als d’Alonso, 11-17. El rebot defensiu blaugrana continua sent un martiri tot i el primer triple anotat per Nick Calathes. Després de dos tirs lliures transformats per Davies, un altre triple de Di Leo fa arribar ara el marge murcià als 7 punts, 16-23.

El fet d’anar a remolc dels rivals serà una constant pels d’en Saras gairebé els 40 minuts de joc. Com també serà una constant la recuperació blaugrana, com si estiguessin fent la goma. Un tir lliure de Davies, una jugada al pal baix de Mirotic i un parell de tirs lliures de Leandro Bolmaro permeten als blaugranes tornar a apropar-se fins a acabar amb un punt de desavantatge al finalitzar el primer capítol, 24-25.

Partit descontrolat

A l’inici del segon període, el Barça es torna a posar al davant, cosa que no passava des del 3-0 inicial. Ara és gràcies a una cistella de Bolmaro. L’alegria durarà poc perquè els blaugranes entren en una espiral de descontrol en un anar i venir sense sentit acabant amb triples mal seleccionats que permeten als d’Alonso tornar a avançar-se, 26-31.

Després d’aquesta nova sotragada, apareixerà Pierre Oriola qui posarà una mica de seny. Una cistella al pal baix i una entrada sota el cèrcol en el qual treu tir addicional permetran primer empatar a 31 i posteriorment posar-se al davant després d’un contraatac de Sergi Martínez, 33-31. Però de nou, el marge no s’acaba de consolidar perquè els murcians reaccionen amb un parcial 0-5, obligant el tècnic lituà a demanar temps mort.

Smits amb rebot ofensiu inclòs redueix el marge rival a un punt, 35-36. Amb Calathes de nou a pista, els de Saras es tornen a avançar després de dues cistelles de Claver, la segona triple, 40-38. Però malgrat això, el partit torna a canviar de signe al fallar Smits un intent triple mentre que el que prova Peter Jok, acaba entrant pel 40-41 amb el que s’arriba al descans.

Un quart per oblidar

L’inici de la segona meitat serà desastrós pel Barça. S’ajunten tots els entrebancs possibles. Mirotic fallarà un parell de triples, el rebot defensiu es pot considerar patètic i els rivals continuen encertant des de l’exterior. Un triple i tres tirs lliures de Di Leo són la part fonamental d’un parcial 0-10 que obliga a Saras a demanar temps mort.

Tot i la pausa demanada pel tècnic lituà, els seus homes no poden amb l’agressiva defensa dels avui grocs que no permeten cistelles fàcils. De fet, els blaugranes hauran de sobreviure a base de tirs lliures, com els que anota primer Mirotic i després Oriola. Mentre Di Leo torna a mostrar la seva capacitat en el tir molt exterior, 44-54.

Davant l’embranzida murciana, serà Smits qui ara transformi dos tirs lliures. Mentre que Darryl Strawberry, anotant un nou triple fa arribar el marge del seu equip de nou als 11 punts, 46-57. Per incrementar els problemes que pateixen els blaugranes, ara Adam Hanga només anota un tir lliure, abans que Davies en transformi els dos que prova. Però de nou el malson murcià arriba en forma de triple de Di Leo, mantenint els 11 amunt, 49-60.

Per sort millora un pèl la defensa blaugrana i això permet que Davies amb una esmaixada, per cert la primera cistella en joc dels de Saras en els 7 minuts que portem de tercer període, precedeix a una altra cistella del de Philadelphia pel 53-60. Anoten els murcians, però un tir lliure de Calathes i dos de Davies tornen a deixar en 6 punts el marge rival, 56-60. Després d’una bona defensa, arriba una cistella de Thomas Heurtel que rebaixa a 4 el marge murcià. I de nou apareix Frankamp qui transforma un altre triple pel 58-65 amb el que els dos equips afronten el darrer període del matx.

Reacció blaugrana

El marge dels murcians es reduirà ràpidament gràcies a la cistella i addicional que transforma Mirotic i al triple que el jove Badio Brancou converteix per deixar les coses a un sol punt, 64-65. Sito Alonso que comença a remugar a la seva banqueta, treu a pista de nou a Frankamp qui anota un triple. De nou els blaugranes pateixen en el tir de tres. Les errades de Brancou, Oriola i Heurtel, permeten als murcians tornar a obrir forat a l’electrònic, 63-70.

Saras decideix la tornada a pista de Calathes, mentre que qui s’asseu a la banqueta per no tornar a pista serà Mirotic. El de Casselberry, anotarà un contraatac. Serà el tret de sortida de la recuperació blaugrana. Anoten un tir lliure els murcians mentre que l’ex de Panathinaikos transforma el seu segon triple en el partit pel 69-71.

A 5.12, un triple blaugrana, ara d’Heurtel, posa al Barça al capdavant en el marcador, 72-71. Immediatament, Alonso que comença a parlar sol a la banqueta, talla el partit amb un temps mort. El que l’inquiet Alonso no pot solucionar és l’augment de la intensitat defensiva dels blaugranes. Tot i aquesta millora defensiva, un rebot recuperat en atac pels murcians permet que Frankamp torni a avançar als seus amb un triple, 72-74.

Calathes i Hanga al rescat

Una cistella de Smits empata el matx a 74, abans que els de Sito Alonso anotin un parell de cistelles, la segona després d’un nou rebot ofensiu, 76-80. Un tir lliure de Davies precedeix a una jugada rival que acaba amb rebot ofensiu però el triple que fallen permet a Calathes anotar cistella i addicional per l’empat a 80.

Un tap majestuós d’Hanga sobre Frankamp és el precedent a un triple d’Heurtel que a 1.26 per la fi dóna tres punts de marge als blaugranes, 83-80. El Barça no tornarà a anar per sota al marcador. Lima de tir lliure redueix el marge blaugrana a un sol punt. Tot just abans que el tercer triple de la nit de Calathes, augmenti el marge blaugrana fent-lo arribar sls 4 punts, 86-82, màxim avantatge fins al moment dels de Jasikevicius.

Després d’una cistella rival, Saras demana temps mort. L’atac dels seus homes acabarà amb dos tirs lliures per Hanga. L’hongarès volador en fallarà el segon a manca de 19 segons per la fi, 83-84. Els d’Alonso acaben el seu atac amb un triple de Di Leo que troba el ferro. La captura, aquesta si serà per Davies qui a terra rep falta personal. El tirs lliures seran transformats pel pivot blaugrana fent arribar el marcador al definitiu 89-84 que és el màxim avantatge dels de Saras en els 40 minuts. No queda temps per res i els de l’inquiet Alonso no tenen altra opció que admetre esportivament la derrota.

@FCBbasket