Debut de Saras a la banqueta blaugrana

Sarunas Jasikevicius ha iniciat la seva etapa blaugrana amb una victòria davant el Morabanc Andorra. La victòria, sobretot anecdòtica per ser un partit de pretemporada, s’ha basat en un bon inici. Excel·lents els primers minuts de l’equip i un espectacular darrer període, on Nick Calathes, ha demostrat el perquè del seu fitxatge. Ha estat un jugador determinant en aquests darrers 10 minuts de joc.

Insistim, la victòria és poc o gens significativa, el que si ha estat significatiu ha estat els minuts que ha donat el tècnic lituà als joves jugadors. Han estat els protagonistes de la reacció blaugrana de l’últim quart. A destacar també, la sensació de conjunt que ha donat l’equip durant els 40 minuts de joc.

Cal assenyalar les baixes de Kyle Kuric, Cory Higgins i Àlex Abrines que no han pogut jugar per qüestions físiques. Afortunadament, el joc blaugrana no s’ha ressentit, tot i tenir al davant un dels equips que està cridat a ser dels importants en la pròxima edició de l’ACB.

Bon inici del partit

 

Com hem dit, el matx començava amb un Barça intens al darrere i expeditiu en atac. Un triple de Víctor Claver donava el primer avantatge als catalans, però la resposta arribava molt aviat de la mà d’Haukur Palsson també des de més enllà de la línia del 6,75. El rebot es tancava força bé en defensa i això permetia que el, joc dirigit per Calathes, fes estralls en la defensa local.

Dos tirs lliures de Nikola Mirotic i una cistella de Leandro Bolmaro després d’una gran jugada defensiva d’Artem Pustovyi tornaven a donar avantatge als de Jasikevicius, 3-7. Per acabar-ho d’adobar, un triple de Mirotic seguit d’una cistella de Calathes estiraven la renda blaugrana fins els 7 punts, 5-12.

Tot i que responia amb un triple David Jelinek, els visitants eren capaços, amb Sergi Martínez, Ibou Badji i Badio Brancou ja a pista, d’arribar a manar de 10 després d’una cistella de Mirotic i dos tirs lliures de Martínez, 8-18 a 3.03 per la fi del primer capítol.

A partir d’aquí l’equip pateix un sotrac en atac que el deixarà mut una bona estona. A més, els andorrans dirigits a la pista per Clevin Hannah i amb triples transformats per Palsson i Malik Dime seran capaços primer de retallar el desavantatge i donar-li la volta al marcador. S’arriba a la fi del primer capítol amb un lleuger avantatge al lluminós, 19-18, després d’un parcial 11-0 pels d’Ibon Navarro.

L’Andorra tira de triple

Ja en el segon període, els punts de Brandon Davies, tot i fallar un tir lliure, permeten que els blaugranes recuperin el comandament del matx, 19-21. Un domini que serà momentani, ja que de nou un parcial local, aquest cop 6-0, capgirarà un altre cop el signe del partit. Brancou, anotant un tir lliure i una nova cistella al pal baix de Davies, retallaran la renda local. Però els triples andorrans, l’arma preferida dels de Navarro, tornaran a avançar-los fins a dominar ara de 9 punts, 33-24. Moment en el que Jasikevicius ha de tallar el joc amb un temps mort.

Tot i la pausa un nou triple local allargarà el marge fins als 12 punts, 36-24, moment en el qual comença una lleugera recuperació visitant. Primer un triple de Pierre Oriola, seguit de cistelles de Thomas Heurtel, Bolmaro, un parell de tirs lliures transformats per Mirotic i dues cistelles de Rolands Smits. S’arriba al descans amb 41-35 al marcador.

La defensa no acaba de rutllar

Els d’Ibon Navarro augmentaran, això si lleugerament, el seu avantatge a l’inici de la segona part. Per part blaugrana Bolmaro anota un tir lliure i seguidament Adam Hanga anota una cistella amb els de casa manant de 8, 46-38. L’aparició en atac de Davies amb un parell de cistelles i tir addicional, i la col·laboració de Mirotic amb un parell de tirs lliures, permetran als de Jasikevicius reduir el marge rival fins als tres punts, 48-45.

Els locals, però, reaccionaran i ho faran a la seva manera, és a dir amb un triple transformat per Hannah. Per part blaugrana la resposta arriba des de la línia dels 4,50 amb Heurtel i Smits transformant dos tirs lliures cadascú per deixar de nou el marge local en només tres punts, 52-49. Però en un tres i no res, els triples andorrans els permeten escapar-se de nou al lluminós, 58-49.

De nou el tècnic blaugrana ha de tallar el joc perquè l’equip s’ha descompensat. Anota Brancou però un triple de Tyson Pérez desestabilitza la defensa visitant, fent arribar el marge local als 10 punts, 61-51. Pustovyi anota un parell de tirs lliures, seguits de cistella de Smits després de rebot ofensiu. Un tir lliure anotat per Badji precedeix a una cistella de Brancou que finalitza el període amb 67-58 al marcador.

La reacció comença amb els joves blaugranes

Arriba el moment de la veritat, el darrer període i Saras sembla fer una aposta arriscada. Decideix jugar amb els tres joves amb només Calathes i Oriola de suport veterà. L’aposta, però, li sortirà bé. La defensa blaugrana recupera el control del rebot defensiu i en atac no tenen complexos.

Badji aconsegueix fer un parell de cistelles de mèrit i a més treu un tir addicional, de cop i volta els blaugranes només perden de 4, 67-63. Ara als andorrans els costa déu i ajuda anotar de tres i això permet que una cistella de Sergi Martínez mantingui els 4 per sota, 68-64.

Detalls de qualitat de Calathes

Anoten els de casa, però qui apareix majestuós és Calathes. El de Casselberry dóna una lliçó de com guanyar-li l’esquena al seu defensor per anotar un parell de cistelles que minimitzen els problemes en el rebot defensiu blaugrana. Entremig un parell de tirs lliures transformats per Oriola, deixen la renda local en només dos punts després del sisè punt de Calathes en el quart, 74-72.

Dues bones defenses permeten que els triples de Brancou, n’anotarà dos de consecutius, avancin als blaugranes de 4, 74-78. Els de Navarro continuen fallant triples, i Calathes anota el 74-80 a 4.56 per la fi. Després de cistella local, torna a anotar l’ex del Panathinaikos, que a més en el següent atac transformarà un triple que sembla decisiu, 76-85 a 3.13 per la fi.

Després d’un temps mort demanat pel tècnic blaugrana, primer Davies i més tard Bolmaro anoten per fer arribar el marge blaugrana als 9 punts quan només queda 1.12 per la fi. Navarro demana un darrer temps mort amb Hannah anotant l’únic triple andorrà del quart, abans que Smits posi el punt final al matx en anotar el 82-90 definitiu.

@PBBMeritxell