© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anadolu Efes 80 - Barça 71

No ha pogut ser. El Barça de Pesic ha perdut el partit que donava el darrer bitllet per la final a quatre de Vitòria I l'ha perdut tot i deixar-s'ho tot a la pista en un matx en el qual havia fet el seu millor inici d'aquests play-offs però que al cap i la fi no ha servit de res. Els blaugranes havien sortit endollats, sobretot en atac, on no es complicaven gens la vida a l'hora de buscar bones posicions de tir. L'encert dels visitants era enorme. El problema era que els turcs també estaven molt encertats i això els permetia navegar sense perdre el món de vista. Els otomans, finalment, han estat capaços d'avançar-se al marcador i això obria un partit nou que els blaugranes negociaven amb més voluntat que encert. Tot i l'evident davallada productiva dels homes de Pesic, els blaugranes es mantenien a tir de pedra dels rivals. Ja en el darrer acte, els de Pesic a còpia de picar pedra han tingut l'oportunitat d'apropar-se molt al lluminós, però les lamentables pèrdues de pilota els han acabat condemnat a no aconseguir el bitllet desitjat. Una veritable mala sort. Es podran buscar molts culpables, sobretot si es vol fer sang de l'equip, però el cert és que els blaugranes han donat la cara fins al darrer alè per tal de tornar cinc anys després a una fase final. I com sempre passa a l'esport, ara el que cal fer és aixecar el cap, prémer les dents i continuar lluitant. Com hem dit abans, l'inici del matx és molt bo pels blaugranes. L'encert en el triple Kevin Pangos i Pau Ribas té la companyia d'Ante Tomic qui anota després de rebot ofensiu. El 3-8, amb Shane Larkin anotant de tres, dóna moral i confiança a l'equip. De fet, malgrat que Rodrigue Beaubois de triple redueix el marge català, 6-8, les cistelles de Pangos i Chris Singleton més l'afegitó d'una esmaixada de Tomic augmenten la renda catalana fins als 6 punts, 8-14. Com cada cop que s'han enfrontat als otomans, quan sembla que estan molt tocats anoten de tres. Aquest cop no ha estat una excepció. El triple de Larkin redueix a la meitat l'avantatge blaugrana, però el Barça resisteix, anota Tomic abans que un nou triple local, ara de James Anderson, vulgui minar la resistència blaugrana, però la cistella de Singleton, molt actiu en aquests primers minuts de joc, i l'esmaixada d'Adam Hanga permeten als visitants tornar als 6 punts amunt, 14-20. Com hem dit, els de Pesic tenen les coses clares i el més important continuen sense complicar-se la vida. Anota Tomic després de cistella local, tot just abans que el primer triple de Vasilije Micic torni a retallar la renda blaugrana, 19-22. Anoten els locals, mentre que pels blaugranes ho fan primer per part de Thomas Heurtel fallant un els dos tirs lliures dels quals disposa i després un triple inversemblant de Singleton des de més enllà de la línia de 6,75 i en una postura impossible. Una darrera cistella local tanca el primer capítol amb 5 punts de renda pels de Pesic, 23-28.

Ja en el segon acte, els blaugranes continuen tancant el rebot defensiu mentre l'atac de moment no defalleix. De tot plegat els visitants són capaços d'augmentar la seva renda, 25-32 després d'un parell de cistelles d'Heurtel. Quan els locals es tornen a apropar, Pesic demana un temps mort per aturar la remuntada. L'estratègia li funciona prou bé. Anoten Kevin Seraphin amb una esmaixada i Pierre Oriola de triple que respon d'aquesta manera la triple que transformat poc abans Beaubois. Heurtel pot mantenir el marge, 34-39, però el problema és que els de Pesic han de mastegar molt les jugades que proven i això els fa perdre molts segons. Tot i que els otomans han augmentat el seu nivell defensiu, els blaugranes encara dominen, tot i que lleugerament, al marcador perquè el malson anomenat Larkin transforma un altre triple, 37-39. Un altre encert des de més enllà de la líia de tres, Micic, posa al davant per primer cop en el partit als locals, 40-39, però un triple d'Heurtel corregeix l'anomalia, 40-42. Els visitants fallen un parell de triples. Qui no erra és Moerman qui anota el triple que donarà el comandament de l'electrònic, 44-42. Un comandament que no tornarà a canviar de mans en el que queda de partit. Ja fa estona que els visitants estan patint en atac i això ho saben aprofitar els locals que han olorat sang. Un nou triple, Anderson, els hi dóna els 5 punts de renda amb el que acaba la primera meitat, 47-42.

L'inici de la segona part és molt dolent per un Barça que tot i defensar amb criteri, no té les coses clares en atac. La defensa otomana ha crescut en intensitat i els de Pesic no són capaços d'anotar com ho estaven fent. Els triples fallats pels blaugranes són un bàlsam pels locals que tot i no poder anotar veuen com el seu avantatge al lluminós es manté. Per sort pels blaugranes, els locals també fallen, però com que no anoten en el seu torn, els blaugranes van gastant de forma gratuïta segons de joc sense ser capaços de recuperar el terreny perdut. Després de cistella local qui per fi anota és Tomic d'esmaixada per mantenir els 5 per sota, 49-44. Una cistella de Singleton serveix per recuperar part del crèdit perdut, 49-46. L'avantatge la manté Pangos abans que un triple de Moerman, sempre aquell triple salvador, la deixi en 6 punts, 54-48. Seraphin després de rebot en atac és capaç de retallar, de nou, el marge local, 54-50, però això no evita que el rebot defensiu torni a ser un problema gairebé irresoluble per uns instants. Entrem en els dos darrers minuts del període quan apareix Hanga per anotar cistella i triple pel 58-87. Quan a 56 segons per la fi del capítol un discret Kyle Kuric anota el 58-57, tot torna a anar sobre rodes pels blaugranes fins que arriba el triple salvador de sempre. Aquest és obra de Larkin per tornar a augmentar la renda local fins al 61-57, amb el que acaba el tercer acte del matx.

Els blaugranes que arriben molt justos de forces al darrer capítol comencen fatal els darrers 10 minuts de joc. Pilota perduda de Seraphin, un parell de triples consecutius dels locals, Anderson i Moerman i falta en atac de Pierre Oriola. Pitjor impossible, 67-57 i Pesic demanant un temps mort. Heurtel falla un triple i el marge local arriba als 11 punts, 68-57. Però tot i el resultat, tot i els entrebancs, tot i la poca consistència de l'arbitratge, els blaugranes no acoten el cap. Anota Oriola de tir lliure i una cistella pel 70-61. Anota Heurtel però falla l'addicional abans que el tercer triple de Beaubois, sembli ser la sentència definitiva, 73-63. Pesic demana un altre temps mort per reordenar l'equip. Contra tot pronòstic, l'equip torna a la lluita. Rebot ofensiu i cistella de Ribas. Triple de Singleton i entremig una defensa de llibre dels blaugranes, 73-68 a manca de menys de 2.52 minuts per la fi. Per primer cop en el matx, els turcs dubten, el rebot defensiu és blaugrana i en l'atac arriba la primera decepció. Pilota perduda de Pangos. Anota dos tirs lliures Bryant Dunston, però en l'atac blaugrana Singleton transforma un triple, 75-71 a 1.35 per la fi. Els otomans tornen a dubtar i el rebot torna a ser blaugrana. La història es repeteix, Ara qui perd la pilota és Singleton. Queden 44 segons i aquest cop qui no dubta és Moerman qui anota un triple decisiu, 78-71. Pesic torna a demanar temps mort dissenyant una jugada que quan Hanga la posa en pràctica, es converteix en una passada endimoniada de cantó a cantó que surt fora. Els locals aprofiten l'avinentesa per fer la darrera cistella del matx. El Barça ha caigut amb tots els honors però ha caigut davant un Anadolu Efes que tot i jugar a casa malgrat tenir-ho tot a favor, ha necessitat els errors dels rivals per acabar aconseguint el desitjat bitllet per Vitòria.