© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barça 68 - Fenerbahce 83

Tot i un bon primer quart del Barça, el Fenerbahce de Zeljko Obradovic, ha deixat a l'equip blaugrana totalment despullat davant les seves limitacions. L'equip de Sito Alonso ha acabat per perdre un matx al qual s'enfrontava amb certa recança per la qualitat del rival, recordem que els turcs són l'actual campió de la competició. Era com un test d'estrès per saber on és, avui en dia, el nivell de l'equip blaugrana. I després de 40 minuts de joc ha quedat clar que els turcs són superiors. De fet, les limitacions de l'equip blaugrana han quedat meridianament paleses quan el percentatge en el tir de tres s'ha ajustat a la realitat. Els locals havien començat amb un increïble 5 de 5 en els primers 10 minuts. A partir d'aquí, l'encert ha baixat dràsticament, 0 de 6 en el segon període, 1 de 3 en el tercer acte i 1 de 5 en la conclusió. Això explica, perfectament, com ha anat el partit, fins a acabar amb una dolorosa desfeta que deixa a l'equip blaugrana a molta distància dels equips que dominen a Europa. Com s'ha dit, el primer quart ha estat el millor d'un Barça fins i tot brillant. Després d'un addicional de Jan Vesely, una de les perles de l'equip d'Obradovic, entre un triple de Rakim Sanders i l'aportació d'Adrien Moerman i Kevin Seraphin, un des de fora i l'altre matxucant l'anella rival posaven al davant als locals i el més important, feien aixecar al públic que gairebé omplia el Blaugrana. Després d'un triple de James Nunnally, la resposta blaugrana ha estat excepcional, 4 triples consecutius anotats per Adam Hanga, qui n'anotaria un parell, Moerman i un altre de Sanders, 19-11 i el coliseu blaugrana xalant. El que ningú es podia imaginar és que ja s'havien vist gairebé el 72 per cent dels triples de la nit per part local. Després de la cataracta de triples una esmaixada de Seraphin donava la sensació que el partit seria una festa. Un triple de Luigi Datome, desperta als turcs, que rebaixen l'eufòria blaugrana, 21-18. Una cistella de Thomas Heurtel reviu als locals, 23-18, quecomencen a tenir problemes amb el rebot defensiu. En el panorama blaugrana apareix un primer núvol. Sanders, que avui està fent un bon partit ha hagut de marxar a la banqueta per la seva segona falta personal, quan torni a pista ja no serà el mateix ni tornarà a anotar cap punt.. De tir lliure, Hanga, manté l'avantatge, 25-20 que acabarà augmentant una mica més gràcies a una cistella de Petteri Koponen i a un tir lliure de Phil Pressey, 28-22. Resultat amb el qual s'acaba el primer acte.

Vist el que s'ha vist, sembla que l'equip local té possibilitats de lluitar per la victòria. Això sembla, mentre els dos equips estan a la banqueta. Quan el joc es reprèn, les coses es capgiren com un mitjó. Obradovic demana als seus homes que pugin la intensitat defensiva i de cop la crua realitat es fa evident. Tot i que després d'una cistella dels turcs, Pressey pot aconseguir transformar un addicional, 31-24, tres triples fallats baixen del núvol als blaugranes. Sito Alonso ha de demanar temps mort a 5.59 per la mitja part quan l'avantatge local, gairebé, ha desaparegut, 31-30. El tècnic madrileny remou l'equip però les cistelles locals arriben en comptagotes. De fet els turcs han capgirat el marcador, 31-34, després d'un parcial 3-12. Els problemes defensius dels locals, sobretot en el rebot defensiu, ja són més que evident i les coses no acaben d'anar bé per uns blaugranes que ja no són el que havien estat en els primers 10 minuts de joc. Els triples que es proven són un fracàs i el joc local és de tot menys equilibrat. Anoten Moerman i Seraphin, que tot i un temps mort demanat per Obradovic, poden posar als seus al davant, 37-34, però un nou parell d'errades en el triple i una defensa de fireta permet a Kostas Sloukas anotar el 37-39. Seraphin fallarà un tir lliure a manca d'una dècima i el partit arriba al descans amb 1 punt de renda pels d'Istanbul, 38-39.

A la represa les coses continuen igual. Els turcs anotaran un parell de cistelles abans que Seraphin faci una esmaixada pel 40-43. El rebot defensiu ara millora i això permet que Heurtel amb un triple, el primer que anoten els locals des d'aquell espectacular 5 de 5, empati el matx a 43. Moerman i Seraphin necessiten quatre tirs lliures per anotar-ne dos punts que seran el darrer empat en el matx, 45-45. A partir d'aquí, els homes d'Obradovic donaran un clínic de com es controla un partit. Entre un addicional de Sloukas i un nou triple de Datome, els turcs marxen de 8, 45-53. El tècnic blaugrana ha de demanar un temps mort per reconduir la situació, però acabarà fent més canvis que cistelles anoten els seus homes. Pressey anota i més tard ho fa Hanga amb addicional inclòs, abans que Tomic anoti, de tir lliure, el darrer punt local en el quart. El problema és que els turcs han marxat de 13, 51-64 al lluminós.

Tot i que el darrer capítol comença força bé, triple de Pierre Oriola, les coses es compliquen perquè entre una tècnica a Alonso i un triple de Brad Wanamaker, el Fenerbahce ha obert forat, 54-68. Els locals, a base de coratge, reaccionen gràcies a Hanga i Pressey, aquest amb el regal d'un tir addicional, 61-68. Però ara mateix la renda turca és inabastable, no perquè sigui massa gran sinó perquè la sensació que donen els turcs és que tenen el partit sota control i més quan s'afegeix un triple de Nicolo Melli. Després d'una nova cistella de Wanamaker, 61-73, el tècnic blaugrana demana temps mort però el que prova, un parell de triples es fallen i a més ara la defensa turca és de manual. Quan Oriola anota un parell de tirs lliures a 2.35 per la fi les coses estan més que clares, 63-75. Un nou triple turc, de nou Nunnally, posa la renda visitant en 17 amunt, 63-80, amb Alonso demanant un temps mort per intentar mig arreglar les coses. El parcial final, 5-3, després de les cistelles de Moerman, Pressey i el tir lliure final del de Dallas tanca el partit després que Nunnally fes un nou triple. Els quinze punts d'avantatge final pels turcs són la mostra de quina és la situació actual del Barça de bàsquet.