© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gran Canària 74 - Barça 87

Amb tot en contra, la pista, l'ambient majoritari, el favoritisme, el Barça ha demostrat avui de manera palpable que ja no és l'equip que hem vist fins ara. Si hi havia algun dubte, pocs, després de l'esforç davant el Baskònia, avui s'han acabat d'esvair. Un Barça intens, lluitador, encertat i solidari ha fet de la segona part un infern pels grocs. Ja ho va dir Pesic "En el tercer cuarto, empieza otro partido". Fidel a la seva filosofia el geni de Novi Sad, avui ha demostrat que el que diu va a missa. Si en la primera meitat, l'exblaugrana Markus Eriksson, en una actuació impressionant, feia fins a 5 triples de forma consecutiva per empènyer el seu equip fins a dominar en el marcador al final de la primera meitat, el druida serbi, ha fet les seves màgies defensives per deixar al jove suec amb només un triple més i al conjunt local en tan sols 31 anotats en 20 minuts de joc. Ja ho havia avisat, "en tercer cuarto, otro partido". Dit i fet. I ara, quan ningú hi comptava, a la final. La primera des del 2015. Pesic i la seva màgia. Quant de temps malbaratat. El partit començava amb el joc blaugrana buscant a la seva referència interior. Anotava Ante Tomic, tot i que Pablo Aguilar trnsformava un triple. La resposta d'Adrien Moerman, també de triple, i una contra després de recuperació de Rakim Sanders, obligava a Luís Casimiero a demanar temps mort, 3-7 al marcador. Reaccionen els locals, però els blaugranes no s'acoquinen i un parcial 0-9, amb cistelles de Petteri Koponen, dues, Pierre Oriola i un triple de Sanders, tornen a posar al Barça al davant al lluminós, 9-16. El rebot defensiu blaugrana funciona a bon nivell, però un triple de Nico Brussino, desperta als locals. Una nova contra signada per Adam Hanga manté les coses, però les errades en el triple no permeten que els visitants agafin embranzida en el marcador. Un tir lliure i una cistella posterior de Víctor Claver, tanquen el primer acte amb 15-21 al marcador.

A l'inici del segon quart, el Barça continua fallant triples, Pau Ribas, Claver i Joan Carles Navarro, però això, de moment, no preocupa a Pesic, perquè les coses van bé gràcies al fet que la defensa dels seus homes no permet als locals que estiguin massa encertats. I més tranquil està quan, després d'un tir lliure anotat per Hanga, dos triples consecutius de Ribas reactivin l'anotació blaugrana, 19-28 a 7,40 per la mitja part. Moerman és l'encarregat de mantenir les coses, 21-30. El mateix fa Oriola, 23-32. Casimiro decideix treure la seva arma preferida, asseguda fins al moment a la banqueta, Markus Eriksson, un suec exblaugrana de gallet fàcil, ràpid i mortífer. El suec, amb comptes pendents a Can Barça, anotarà fins a 5 triples consecutius que deixen als blaugranes al llindar del col·lapse. De poc serveixen les cistelles d'Hanga, Moerman i el tir lliure que anota Oriola. Entre l'encert del suec i les errades dels blaugranes en els triples i amb dues pilotes perdudes de forma consecutiva, els grocs han capgirat el marcador, 39-37. De fet, els triples d'Eriksson, acarnissant-se sobre l'anella que defenen els blaugranes, no han fet més mal perquè Pesic, sempre ell, no prem el botó del pànic. Amb posat entre displicent i tranquil, el de Novi Sad, no perd el nord, "en tercer cuarto, empieza otro partido". La frase que escau perfectament al que està passant. Amb Thomas Heurtel oficiant de referència blaugrana, les seves dues darreres cistelles de la primera part, tranquil·litzen la passió canària, 43-41, a l'espera del tercer capítol.

Efectivament, el tercer acte comença com si res hagués passat abans. Ara els grocs no troben a Eriksson, qui torna a estar assegut a la banqueta, mentre els blaugranes van a la seva. Anota de contraatac Hanga i després ho fan Oriola i Heurtel, 45-48. Tot l'esforç dels grocs per tornar a anar al darrere. Sanders i Aguilar rivalitzen a l'hora de fer taps, mentre el tir triple del Barça no està encertat, 11 de 30 avui per 11 de 24 pels canaris. Els locals es tornen a avançar, però la resposta arriba per part de Sanders, un altre que ha notat i molt la presència de Pesic a la banqueta i Heurtel que gaudeix de llicència per fer el que vulgui. El triple de l'americà i la cistella del base francès són l'inici de la recuperació blaugrana que aquest cop fa molt de mal. Una esmaixada de i una cistella, les dues de Tomic, que tot i no convertir l'addicional, deixen un regust amarg a Casimiro, que impotent ha de demanar temps mort, 49-57. Dos tirs lliures de Claver fan arribar la renda als 10 punts, 49-59. Reaccionen els grocs, però ara Eriksson, només està anotant de tir lliure, recordeu les paraules del mestre "en tercer cuarto empieza otro partido". Un triple d'Albert Oliver ajuda a rebaixar la renda dels blaugranes, 54-59, però és Ribas qui la torna a ampliar, també amb un triple, 54-62. Quan Navarro anota un triple marca de la casa, llançament en moviment des de l'esquerra del seu atac, el seu tir preferit de sempre, 54-65, les cares de l'afecció groga són ja de preocupació. Després d'una cistella local, el temps mort que demana Pesic, dissenya una jugada que rep alguna desconsideració per part de suposats entesos, llàstima que no siguin imparcials, que davant la seva sorpresa acaba amb triple de Claver sobre la botzina, 56-68. Queden 10 minuts i el Gran Canària Arena, excepte en el reducte blaugrana, sembla un funeral.

Tot i que Heurtel falla un triple, els blaugranes continuen sense perdre avantatge gràcies a la seva defensa. Quan Oriola anota, les coses es compliquen una mica més pels grocs, 56-70. Eriksson té l'oportunitat d'anotar un triple i no la desaprofita, 59-70, serà el seu únic encert des de més enllà de la línia de 6,75 en tota la segona meitat, "tercer caurto...otro partido". Tot i l'avantatge al marcador, els problemes s'acumulen per Pesic que té a Tomic amb 4 faltes i Oriola que en fa dues de seguides, també arriba a les 4 faltes personals. Anota Heurtel, abans que Brissino transformi un triple pel 65-72. Serà, en la pràctica, la darrera embranzida local. Pesic demana temps mort. Casimiro ho aprofita per posar als seus en zona 1-2-2. Un triple d'Hanga l'envia a la paperera, 65-75. Una nova errada en el tir lliure de Ribas, avui els blaugranes només han arribat a un 43% d'encert (6 de 14), dóna 9 punts de renda, 67-76. Avantatge que es redueix una mica al respondre Pablo Aguilar amb un triple a una cistella d'Oriola que aguanta amb les 4 faltes personals, 70-78. De nou temps mort de Pesic. Casimiro insisteix en l'alternativa defensiva tornant a utilitzar la 1-2-2. Oriola falla un altre addicional, però Heurtel anota un triple a 1.44 per la fi, que és la sentència definitiva 71-83. Heurtel sembla cridat a ser la referència de Pesic. Amb el Gran Canària ja desfet, els contraatacs de Ribas i Hanga posen el punt final al partit i a les opcions dels locals d'arribar a la "seva" final. El parcial de la segona meitat ha estat 31-46. Ja ho deia Pesic, "tercer cuarto...otro partido".