© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saragossa 81 - Barça 96

En un partit on l'atac, sobretot el tir de tres, en el que ha destacat sobre manera Kyle Kuric, excel·lent amb un extraordinari 86% d'encert (6 de 7), ha estat la clau de la tercera victòria en la sèrie davant el Tecnyconta Saragossa. Com en el segon partit, avui tampoc ha estat un bon dia per la defensa blaugrana, però l'equip de Pesic ha estat capaç de compensar-ho amb un atac demolidor que al cap i la fi ha acabat per destrossar a un Saragossa que ha tingut en JavierJustiz el seu millor home. Sigui com sigui, el mag de Novi Sad ha complert l'objectiu marcat a l'inici de la temporada de tornar a jugar, després de tres anys sense fer-ho, la final de l'ACB. Els encanteris del druida han estat decisius per aconseguir una fita que havia estat contestada en els tres anys negres que ha patit la secció des de la marxa de Xavi Pascual a finals de juny de 2016. Anem a veure com ha estat aquest darrer matx de la semifinal. Els locals sortien molt forts des del salt inicial, en canvi el Barça sortia amb el punt de mira desviat al començament. Un triple fallat per Kevin Pangos permetia als locals anotar mitjançant Renaldas Sibutis, que a més gaudia i anotava un addicional pel primer avantatge local, 3-0. Entre un triple de Chris Singleton i un tir lliure d'Ante Tomic, es posava el Barça al davant. El mateix Tomic confirmava la renda en anotar al pal baix el 3-6. Una sèrie de tres tripes fallats de forma consecutiva per part dels blaugranes permet als locals tornar a avançar-se, 7-6. Tot i que mantenen la defensa zonal, els homes de Porfi Fisac poc poden fer quan l'atac blaugrana supera els entrebancs que tenen en el tir exterior. Un triple de Pau Ribas i una esmaixada de Tomic refan la renda pels forasters, 7-11. Un triple de Seibutis retalla gairebé tota la renda visitant, però primer Thomas Heurtel, després d'un canvi massiu en el cinc a pista dels blaugranes, seguit d'un triple de SIngleton tornen a augmentar la renda blaugrana, 12-16. La defensa local continua sent zonal, però Artem Pustovyi la supera per fer una esmaixada acompanyada d'un addicional pel 13-19. Veient que no li està traient rendiment a la variant defensiva, Fisac ordena passar a defensar a l'home. Els tirs lliures de Kyle Kuric i de Pustovyi serveixen per tenir 6 punts d'avantatge abans que una darrera cistella local deixi el 19-23 amb el que arriba de la fi del rimer capítol.

Tot i fallar un nou triple, ara Heurtel, els de Pesic podran augmentar la seva renda gràcies a l'encert d'Oriola qui anota una cistella que a més a més és castigada amb tir addicional que també transforma pel 19-28 El llançament triple continua sent un problema pels blaugranes, però tot i això, la conquesta del rebot ofensiu soluciona part dels problemes. Un cop de palmell de Singleton dóna 9 punts de marge, 21-30. Qui primer desperta pel que fa als triples és Kykle Kuric. El d'Evansville, anotarà dos triples consecutius per augmentar el marge fins als 13 punts, 23-36. El Saragossa reacciona gràcies a Stan Okoye també des de més enllà del 6.75. Un tir lliure de Kuric seguit de cinc punts de Singleton, triple i cistella, fa augmentar la renda fins als 14 punts, 28-42. Avantatge que quasi manté Tomic, 31-44. Com es pot comprovar el problema actual del Barça és defensiu i on es fa més palès és en el rebot defensiu on Justiz està fent molt de mal. Després d'un parcial 6-0, Pesic demana temps mort. Quan els seus homes surten a pista, els dos triples que anoten, primer Hanga i després Pangos deixen la renda visitant en 13 punts, 37-50, quan s'arriba a la fi de la primera meitat.

L'inici del segon temps serà espectacular pels forasters. Els de Pesic liderats per Thomas Heurtel marxaran de 20 en un tres i no res. Una cistella de Claver, una altra d'Heurtel, seguida d'una esmaixada i un triple de Singleton posen el 39-59 al lluminós. El parcial aconseguit, 2-9, és demolidor, però els locals no es donaran per vençuts, tot i que Heurtel primer i després Hanga mantenen les coses iguals, 43-63. Però de cop i volta, quan fa la impressió que els locals s'acabaran d'enfonsar, troben en Justiz el seu pal de paller. El de Santiago de Cuba, a l'extrem oriental de la gran de les Antilles, es convertirà en un malson pels blaugranes que no poden aturar-lo en la seva pintura, una altra cosa és en la pintura local, on la seva capacitat defensiva és limitada, però en atac és una maledicció. Secundat per Okoye, protagonitzen un parcial 8-0 que obliga a Pesic a prendre mesures a manca de 4.01 per la fi. Al de Novi Sad no li ha fet gens de gràcia que ara els seus dominin només de 12 punts, 51-63. Després d'un punt més anotat pels homes de Fisac, arriba per fi una cistella d'Heurtel signant una contra, 52-65. Ara qui es multiplica en defensa és Hanga que ha de fer les ajudes amb diligència. L'hongarès volador, com sempre, apareix allà on l'equip més el necessita. Els blaugranes, aprofitant que Justiz està a la banqueta, milloren en el rebot defensiu, i a més apareix Kuric amb un nou triple per augmentar el marge fins als 14 punts 54-68. Anoten dos cops els locals, mentre Tomic continua amb la seva mitjana d'1 tir lliure de cada dos, per deixar el 58-69 que hi ha a l'electrònic quan s'arriba a l'epíleg del matx.

Després d'una cistella local, Kuric torna a anotar de tres, 60-72, però el marge tornarà als 9 punts, gràcies a un triple de Carlos Alocén, ja se sap que no hi ha res millor que un triple per respondre a un triple. Aquesta premissa la farà seva i de quina manera Heurtel. El de Beziers, té un moment d'inspiració que deixa el Princípe Felipe congelat. Fins a 3 triples consecutius per només dos punts anotats pels locals, 65-81 a 7.15 per la fi. Aquest desplegament ofensiu dels de Pesic deixa mig grogui a l'equip local, que tot i estar al llindar del col•lapse continua creient que tot és possible. Un parcial 5-0 els refà, abans que aparegui de nou Kuric que no sent cap tipus de misericòrdia pels homes de Fisac. Ara l'atmosfera que hi ha al pavelló aragonès es torna esfereïdora pels blaugranes. Tot i el marge aconseguit, els locals continuen creient, però de cop s'adonaran de la realitat. El triple que anota Kuric deixa sense oxigen al pavelló que emmudeix de cop. Un tir lliure de Tomic i un altre triple de Kuric, desfà per complet l'atmosfera creada. La dura realitat és així. Et penses que pots i de cop un mur apareix al mig del camí. El cop et fa tremolar de dolor, d'un dolor insuportable, però així és la crua realitat. Queden 2.32 de joc i el Barça guanya de 26 punts, 74-90. Un triple d'Alocén fa tornar l'alegria al pavelló, però de nou Kuric, anota de contraatac. Per acabar-ho d'adobar tap de Singleton a Seibutis evitant una cistella teòricament fàcil. Qui no falla és Tomic, pel 77-94. Fisac retira primer a Okoye, després a Seibutis perquè rebin el reconeixement del públic, mentre Kuric anota el 79-96 tot just abans que una esmaixada de Justiz deixi el definitiu 81-96 al marcador. S'ha completat el 3-0 a la sèrie que, com hem dit abans, envia de nou al Barça a la final de l'ACB.