© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barça 76 - MoraBanc Andorra 94

Contra les cordes. Així s'ha quedat el Barça de Pesic després de perdre el primer partit del play-off davant l'Andorra. Ni tota la màgia de la qual és capaç el druida serbi ha servit per aconseguir guanyar un partit que s'ha perdut al darrere i que no s'ha pogut guanyar al davant. Ni la defensa ha estat al nivell mínim necessari, ni l'atac ha estat el d'altres partits. Avui el Barça de Pesic ha recordat, massa, al de l'inici del curs quan estava buscant la seva identitat, que mai arribaria a trobar, donant una imatge massa tova d'un equip que havia de ser una barreja perfecta entre el físic i el talent. Al final, ni una cosa ni l'altra. A més, de nou, l'equip ha donat mostres de feblesa anímica amb baixes massa importants que han obligat a inscriure a l'acta a dos jugadors amb fitxa del filial, Marc Garcia i Atoumane Diagné. Molts entrebancs per un equip que es creia haver trobat la fórmula per guanyar a l'equip dels Pirineus, però que massa tard s'ha adonat que sense defensar és molt complicat guanyar un partit. Tot i que els locals aprofitaven, d'entrada, el domini d'Ante Tomic a la pintura per anotar el 2-0 inicial, els tricolors mostraven la seva predisposició al llançament de tres. De fet, acabarien fent més tirs de tres (33) que de dos (32). L'encert inicial de David Walker portava de corcoll als locals, que tot i la cistella d'Adrien Moerman amb rebot ofensiu inclòs, eren incapaços de trobar una línia estable de producció. Amb l'Andorra defensat en zona 2-3, els locals s'encomanen a Petteri Koponen, qui respon a la confiança amb dos triples seguits pel 10-6. Però els fantasmes fan la seva aparició després d'un altre triple visitant, Andrew Albicy. Tomic de forma innocent cometia la seva segona falta personal quan només havien passat 3 minuts 27 segons de partit. Era una notícia molt dolenta que segur tindria repercussions en el joc. De moment, Pesic opta per no canviar-lo, decisió que en si mateixa és un risc i un minvament defensiu important. Seva és la següent cistella blaugrana tot i que falla l'addicional, 12-11. Els forasters, però, segueixen transformant triples. Els dos que anoten, un abans i l'altre després d'un temps mort demanat per Pesic, deixa el matx en un preocupant, 12-19. Heurtel apareix per convertir un triple alleugeridor, 15-19. Els locals donen proves de poca seguretat en si mateixos al permetre que després d'un nou triple fallat, sigui Jaime Fernández qui en transformi un pel 15-22. Tots els símptomes són preocupants, però la defensa blaugrana no guanya amb intensitat i això és un problema. Per sort, apareix Rakim Sanders per transformar un triple que seguit d'una cistella de Moerman, 20-24, permet ser una mica optimistes. La seqüència es repeteix, triple, ara de David Jelinek, i cistella de Moerman, ganxo des de la dreta, pel 22-27 que hi ha al marcador al final del primer capítol.

Joan Peñarroya ordena defensar en individual a l'inici del segon període, defensa a l'home que no deixarien de fer en el que quedava de partit. El canvi defensiu li va bé un Barça que comença a donar massa símptomes de cansament psíquic. Jalen Reynolds, continua oferint la seva versió més solidària amb els seus companys d'equip al fallar almenys un tir lliure, abans que Landing Sané transformi un triple que no fa massa mal perquè Edwin Jackson fa el mateix, però com que Jelinek insisteix, 26-37, Pesic es veu obligat a demanar temps mort. Amb la defensa andorrana donant mostres de contundència i efectivitat, els locals han de tirar de talent individual. Nou triple de Sanders, 29-40, però el joc blaugrana està poc cohesionat i a més no té continuïtat. Pesic, mou i remou la banqueta, però no troba solucions adients. Dos tirs lliures fallats per Moerman són un problema que Tomic vol solucionar a esmaixades, 31-40. Quan després d'una bona defensa, Sanders esmaixa al finalitzar una contra, sembla que l'equip ha despertat. Tomic manté les coses, 35-42. Moeman torna a fallar des dels 4,50, ara només un, però la resposta és un triple de John Shurna pel 36-45. Per sort, Heurtel anotarà cistella i dos tirs lliures per deixar les coses obertes per la segona part, on ha de començar un partit nou, Pesic dixit.

Quan comença la segona part, efectivament, sembla un partit nou. Koponen falla un tir lliure però Tomic pot anotar pel 43-45. L'inici ha estat bé. Llàstima que no acompanyi el rebot defensiu que és clau a hores d'ara. Torna a marxar l'Andorra i tot torna on era. Tomic anota de contraatac però els visitants marxen de 8, 45-53 després d'un addicional de Colton Iverson. A una cistella de Moerman, els andorrans responen amb un triple de Walker, 47-58. Dues cistelles de Koponen sembla que desperten als locals però Peñarroya talla el somni amb un temps mort. Tot i la pausa, la renda forana continua baixant després de dos tirs lliures del mateix escorta finlandès, 53-59. Reaccionen els tricolors, mentre que també de tir lliure torna a anotar Koponen, 55-63. Pau Ribas inèdit fins al moment fa el 57-63, però tres punts finals dels visitants, deixen el 57-66 que hi ha al lluminós quan comença el darrer capítol.

Si el Barça vol recuperar la renda perduda, ha de fer uns 10 minuts de somni. De moment, el rebot defensiu és un malson. Mala notícia. Anota Ribas, però Jaka Blazic transforma un triple, 59-71. Cada cop queda menys de partit i les coses no milloren. De fet la seqüència es repeteix. Esmaixada de Reynolds, triple de Sané, 61-74. La renda no disminueix sinó que augmenta. Triple de Moerman, resposta de Blazic des de més enllà del 6,75, 64-77. La defensa blaugrana té massa forats que són per on s'està escapant la victòria. Temps mort demanat per Pesic a 6:30 per la fi. El druida ho intenta però els seus consells serveixen de molt poc. Quan Víctor Claver, que ho ha fallat tot, transforma el seu únic punt en el partit, el marge foraster fa mal a la vista, 65-81. Queden 5.51 per la fi i la victòria blaugrana és una quimera. L'equip ho intenta, però no tenen ni encert ni sort. Cistella i addicional per Tomic, abans que un nou triple, un veritable malson els tirs exteriors dels tricolors, aquest de Sané porta el marge als 20 punts. El partit queda dat i beneit definitivament. Triple d'Heurtel que arriba massa tard. Koponen transforma dos tirs lliures més abans que un triple final de Ribas sigui la resposta a un triple anterior de Guillem Colom. El 76-94 fa molt de mal i deixa a l'equip blaugrana entre l'espasa i la paret. Sense marge de maniobra, ha de guanyar si o si a Andorra per fer tornar la sèrie a Barcelona. Ja estan avisats del que hi ha. Depèn d'ells.