© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barça 89 - Delteco GBC 74

Svetislav Pesic, el mag de Novi Sad, continua amb les seves màster-class al davant de la banqueta blaugrana. Avui amb aplicació del seu llibre d'estil, ha aprofitat l'avinentesa per fer una rotació llarga, ha jugat fins i tot Phil Pressey, per repartir la càrrega de feina. En canvi qui no ha jugat gens ha estat Adam Hanga, en una mesura que intenta recuperar-lo físicament per arribar el millor possible a la fi del curs. Tot i això, la victòria s'ha assegurat pràcticament en la primera meitat, lligant-la del tot en un tercer quart que ha reafirmat que l'equip està construint unes senyes d'identitat que facin recognoscible l'equip en qualsevol circumstància. Aquest és l'objectiu en el qual està capficat el tècnic blaugrana, i coneixent-lo, segur que acabarà per aconseguir-ho. El partit començava amb una certa imprecisió en el llançament de tres per part de l'equip local. Porfi Fisac, el tècnic dels visitants, volia sorprendre a tothom al plantejar una defensa zonal 2-3 des del salt inicial. Defensa que no deixaria en cap moment durant els primers 20 minuts de joc. L'equip local negociava aquesta defensa amb poc encert des de l'exterior, però dins era una altra cosa. Adrien Moerman, anotava tot i que més tard fallaria un parell de tirs lliures tot just abans que Ante Tomic comencés el seu recital al pal baix, 4-2. Però tot i la superioritat a les pintures dels blaugranes, les errades en el triple dels locals, permetien als de Fisac marxar de 5, 4-9, després de tres cistelles forasteres, una d'elles triple de Daniel Clark. Pesic s'adona que hi ha quelcom que no acaba de rutllar bé i decideix intervenir. El temps mort que demana és fonamental. Després d'un nou triple visitant, Kenny Chery, Tomic definitivament s'instal·la al pal baix per anar anotant sense aturador, 10-12. Un primer triple blaugrana, Edwin Jackson, ajuda a deixar la renda dels visitants en la mínima expressió, 13-14. Chery torna a transformar un triple, però això no intimida a uns locals que han tret més artilleria a pista. Pierre Oriola transforma un addicional, mentre que el triple que anota Pau Ribas capgira l'electrònic de manera definitiva, 19-17. Els locals afegeixen dos tirs lliures transformats per Jackson, 21-17. Un tir lliure i una cistella del pivot targarí deixen el 24-19 amb el que s'acaba el primer capítol.

Amb el Gipuzkoa defensant encara amb la zona 2-3, els locals, continuen anotant sense solució de continuïtat. Oriola i una esmaixada de Víctor Claver serveixen de trampolí a una nova embranzida dels locals protagonitzada pels triples que transformen de manera consecutiva Ribas i Aleksandar Vezenkov pel 34-25. Després d'una falta antiesportiva assenyalada a Vezenkov, 34-29, arriba una nova embranzida local. Cistella i addicional per Petteri Koponen, força irregular avi el finlandès, i un nou triple de Vezenkov que val pel 40-31. Els locals no acaben de trencar el matx, però no cedeixen el domini al lluminós en cap moment. Vezenkov que està fent un gran partit, anota un parell de cistelles més pel 44-33, avantatge que augmenta amb una cistella de Thomas Heurtel, menys participatiu del que és habitual. Amb 11 amunt, 46-35, pels locals, s'arriba a la fi dels primers 20 minuts de joc.

Ja a la segona meitat, els visitants abandonen la defensa en zona 2-3 per passar a la més ortodoxa defensa individual. La sortida blaugrana en aquest tercer capítol, serà fonamental. Les cistelles de Jackson i Koponen més el triple que anota Moerman i els tirs lliures també de Jackson estiren la renda local fins als 17 punts, 55-38. És de nou Pesic en estat pur, recordem la seva asseveració que diu que en el tercer quart comença un altre partit. Malgrat que anoten Moerman i Tomic, un nou triple foraster, ara de Joan Pardina, retalla en un punt el marge local, 59-43. Entre Vezenkov i Ribas augmenten una mica la diferència, 63-45, abans que un nou triple, Daniel Pérez, la torni a retallar fins al 63-48. Dos tirs lliures d'Oriola abans d'un nou triple dels forasters, Miquel Salvó, precedeix a un triple de Koponen, el primer dels dos que anotarà avui, que serveix per tornar als 15 amunt 68-53 pels blaugranes. Un triple de Jordan Swing abans de la fi del quart, deixa el 68-56 amb el que arribem a l'epíleg.

Koponen transforma el seu segon i últim triple abans que Oriola faci el 73-56. Responen els bascos amb un triple de Clark, però els de casa no volen mals de cap i tornen a donar un cop d'autoritat al partit. Entre una cistella amb addicional d'Heurtel, un tir lliure de Claver i una esmaixada culminant un contraatac d'Oriola s'arriba als 20 punts de renda per un Barça hiperefectiu, 79-59. Queden 5.31 per la fi, i el matx sembla dat i beneït. Pesic decideix donar-li uns minuts a Pressey i amb ell a la pista es mantenen els 20 amunt durant una bona estona. Triple de Jordan Swing respost de la mateixa manera per Ribas. A la festa del triple s'acaba apuntant Pressey qui després de fallar-ne un parell de llançaments, en transforma un que val pel 86-55. La victòria està decidida i els visitants obligaran a passar per la línia als de casa, que sorprenen tothom perquè no en fallant cap en aquesta fase del partit. Després del cinquè triple que anota Chery, Oriola fa la darrera cistella del matx pel definitiu 89-74.