© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unicaja 80 - Barça 78

Una polèmica falta en atac ha acabat de decidir un partit en el qual el Barça, després d'una gran segona part, ha estat a punt de portar el partit a la pròrroga. Però tot l'esforç ha estat en va. L'àrbitre, en aquest cas el senyor Luis Miquel Castillo ha decidit que l'acció d'Alberto Díaz, movent els peus per interrompre la trajectòria de Víctor Claver, abans de llançar i anotar una cistella que empatava el matx a 2.8 segons per la fi, era falta en atac i no, com semblava, falta en defensa. La diferència està en la correcció de moviment feta pel defensor i que l'àrbitre no aprecia. La repetició, però és diàfana. Hi ha moviment de peus, per tant correcció de posició. De cistella i addicional passem a falta en atac i victòria pels de casa. Per arribar a aquest desenllaç, l'equip blaugrana havia necessitat fer una segona part gairebé perfecta per recuperar els 17 punts en contra que portava al final dels primers 20 minuts de joc. Un cop eixugada la renda local, a l'equip li ha mancat una mica de sort en alguns atacs i més determinació a l'hora de tancar el rebot defensiu per dur la iniciativa en els instants finals, arribant-se a un final ajustat que aquest cop, amb la col·laboració arbitral a la que abans ens hem referit, ha caigut del cantó malagueny. El partit començava força bé pels homes de Pesic. Amb un Ante Tomic dominador en els dos cantons de la pista, els blaugranes responien a la cistella inicial dels locals, amb un parcial 1-11, que permetia als visitants dominar al marcador i sobre el parquet. A part del gegant de Dubrovnik, havien anotat un triple de Petteri Koponen i Adrien Moerman. Els locals un pèl desconcertats, reaccionaran després d'un temps mort demanat per Joan Plaza. Tot i que Koponen i Tomic tornen a anotar, el finlandès des de més enllà del 6,75, tres jugades de tres punts dels locals, un triple de Carlos Suárez, una jugada amb addicional de Dragan Milosavijevic i un triple de l'especialista Sasu Salin, capgiren el resultat fins al 17-16 amb el que acaba el primer capítol després de dos tirs lliures fallats per Pierre Oriola.

En el segon període, les prestacions dels blaugranes empitjoren. No estan encertats en el triple i a més el rebot defensiu evidencia la seva fragilitat. Un parcial 9-0, obliga a Pesic a demanar un temps mort per intentar evitar el desastre. I de fet les coses milloren. Oriola es fa imprescindible amb el seu joc al pal baix on anota un parell de cops, 26-20. Però quan sembla que els malaguenys entren en crisi, apareixen els triples salvadors. Salin i el mateix Suárez anoten un cadascú per fer créixer, de nou, l'avantatge local fins als dotze punts, 32-20. Mentre els blaugranes continuen fallant triples, el marge local creix encara més. Falla un tir lliure Adam Hanga, però posteriorment anota una cistella, 36-23. Un triple de Moerman obre la porta a l'esperança, però es torna a tancar quan Nemanja Nedovic transforma un triple, 43-26 quan arriba el descans.

Està clar que si el Barça vol aconseguir alguna cosa, ha de canviar la defensa. I això passa tot just al reprendre el joc. La defensa blaugrana millora i força. De fet, dos triples, Moerman i Thomas Heurtel, apagat fins al moment pel que fa a l'anotació, i les cistelles que anoten Tomic i Jackson obren la porta de bat a bat a l'esperança, 45-36. Plaza tira de manual i com en el primer quart demana temps mort. Aquest cop la resposta dels seus homes no serà la mateixa. Jackson i un pick and roll de Tomic serveixen per reduir encara més la renda local, 47-40. Una cistella amb addicional d'Heurtel, continua ajustant el marcador, 47-43, però un nou triple de Salin, un malson avui pels blaugranes, sembla que pot canviar la dinàmica, però els visitants s'hi resisteixen, triple de Koponen, addicional per Oriola, i nova cistella del targarí, 54-53 a 41 segons per la fi. Després d'un tir lliure anotat pels de casa, la darrera cistella del quart d'Heurtel empata el matx a 55 a manca de l'epíleg.

Els blaugranes comencen el darrer capítol dominant després d'una cistella d'Heurtel, qui reclamava des de feia estona tenir més protagonisme en atac. Els problemes amb el rebot defensiu dels homes de Pesic permeten als locals anotar gràcies a segones oportunitats, però primer Heurtel des de la línia i més tard Tomic, fan que els blaugranes s'avancin 59-61. De nou el recurs del triple, altre cop Salin, salva als de Plaza. Heurtel falla el que prova mentre que Alberto Díaz, si que anota el que llança per donar fins a 4 punts de marge als malaguenys, 65-61. Pesic demana temps mort. Claver anota un triple i posteriorment fa el mateix Jackson per l'empat a 67. El matx ara és un frec a frec constant, que segur es decidirà per petits detalls. A un triple de Nedovic, respon un triple de Koponen, 70-70. Quan després d'una pilota perduda, Adam Waczynski anota un triple, 75-70, el matx sembla sentenciat. Però Pesic no es resigna a perdre el partit i demana temps mort per donar instruccions. Un triple de Jackson ajusta el marcador, 75-73. Nedovic falla un tir lliure mentre Koponen anota els dos que llança, 76-75. Anota Suárez i Claver que està fent un gran partit, anota un triple inversemblant, 78-78 a 31 segons. Un cop de palmell de James Agustine, maleït rebot defensiu, dóna avantatge als locals a manca de 12 segons i 9 dècimes. Nou temps mort de Pesic. La jugada acaba amb la falta en atac xiulada a Claver de la que hem parlat al principi. Com hem dit no fa pas gaire, els petits detalls serien la clau del partit, i així ha acabat passant.