© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

R Madrid 76 - Barça 82

Tot estava preparat per ser la gran revenja del que va passar a la copa del rei 35 dies abans. El mateix escenari, un equip amb ganes de reivindicar-se, un triplet arbitral de segona fila, lluny de les habituals patums, una afecció majoritàriament blanca, amb el Barça venint de fer un partit irregular a l'Eurolliga, encara amb dues baixes importants, Kevin Seraphin i Adam Hanga i les apostes clarament posicionades cap a la victòria local. Però de cop i volta s'han adonat que les coses no serien tan fàcils. Que aquest Barça ja no és el de les darreres temporades en les quals era la víctima propiciatòria per culpa d'un greu complex d'inferioritat que era provocat per la seva pròpia desafecció i amb els bioritmes i l'autoestima en nivells baixíssims. Que ara per guanyar a aquest grup s'ha de treballar de valent. I el que havia de ser una gran festa blanca, s'ha convertit gràcies a una actuació de manual dels jugadors dirigits per un druida serbi en tot el contrari del que estava previst. No només no havien recuperat el partit de desavantatge que tenien sinó que a més els blancs han perdut, òbviament el bàsquet average i ara tot apunta, si no hi ha un daltabaix a un Barça líder de la lliga regular. Tots els castells de cartes han saltat pels aires. Tots els cantis, s'han trencat abans no ja d'arribar a casa sinó que ho han fet en les primeres passes del camí. Un desastre, vaja. Anem a pams. Després d'un parell d'atacs sense èxit, qui primer anotava era Pau Ribas. Ràpidament responen els locals gràcies a un triple del sempre eficaç Sergi Llull. Aquest cop, però, l'equip blaugrana no queda impressionat per l'encert del menorquí i respon amb eficàcia al davant i a un bon treball al darrere. Les cistelles de Víctor Claver, tant en tir de dos com en tirs lliures i l'encert de Thomas Heurtel amb una cistella i un triple als que s'afegeix un ganxo d'Ante Tomic, fan marxar al lluminós als visitants de 10 punts, 3-13. Pablo Laso demana temps mort de forma immediata. No li han agradat els taps que han posat els jugadors blaugranes en defensa, Claver i Chris Singleton, ni tampoc el fet que en defensa els seus siguin massa tous. Reaccionen els blancs al tornar a pista, sobretot per l'aportació d'Anthony Randolph. Un triple de Llull redueix a 3 punts la renda dels forasters, 10-13. Ara és el torn de Pesic a l'hora de demanar un temps mort. Tot i que Claver anota, els locals empataran el partit gràcies a una cistella i al triple que Llull anota després d'una pilota perduda per Heurtel, 15-15. Per cert aquest triple del menorquí serà el darrer que anotarà avui. Singleton anota abans que una darrera cistella local deixi el matx empatat al final del primer capítol, 17-17.

Els blancs creuen que ja han passat els pitjors moments, però només serà una il·lusió. De fet s'avancen amb una cistella inicial, però primer Pierre Oriola i després Kyle Kuric que transformarà dos triples, el primer convertit en cistella de dos després de la revisió, aquí és on es comprova el perquè d'una designació arbitral que ha portat a tres col·legiats de segona fila a dirigir un clàssic, sigui com sigui els blaugranes dominen de 5, 19-24. Laso, vist que té problemes amb la defensa interior blaugrana, opta per jugar amb Jaycee Carroll. El de Laramie respon com sap, triple pel 22-24, però qui apareix pels blaugranes és un actor secundari, gairebé de repartiment, però avui fonamental en aquesta fase. Sense por escènica, Rolands Smits anoatrà un primer triple que estabilitza la renda en els 5 punts. El mateix fa Oriola des de la línia de tirs lliures, en un altre dia destacable en aquest departament, els blaugranes acabaran amb només tres errades en 14 llançaments. Les coses es tornen a igualar perquè es conjuguen dues coses, un altre encert en el triple de Caroll i una pilota perduda, ara per Kevin Pangos, que permet als blancs empatar a 29. I quan les coses semblaven que començaven a anar bé pels blancs, torna a aparèixer l'actor secundari. Smits transformarà dos triples seguits que donen 6 punts de renda pels de Pesic, 29-35. Els blancs estan topant cada cop amb una roca. Quan sembla que la tenen dominada, torna a créixer i això comença a ser un veritable malson pels locals. Amb la defensa blaugrana tancant el rebot defensiu i amb bones prestacions, qui anota un triple ara és Heurtel. El fantasma de la copa es torna a fer evident al WIzink Center, 29-38 a 3.39 per las fi del quart. Reaccionen els locals amb 6 punts consecutius però ara és Oriola qui anota per dos cops, el segon després de rebot ofensiu per mantenir els cinc amunt, 37-42. Un nou triple de Carroll, el seu darrer encert des de més enllà del 6,75 en el partit, redueix el marge visitant abans que un triple sobre la botzina de Kuric deixi els 5 punts de renda pel Barça quan acaba la primera part, 40-45.

Els blancs que a la segona part comencen sense Llull ni Carroll a pista, troben una línia de producció nova, Jeffery Taylor qui anota un triple pel 43-45, però Singleton després de fallar un triple anota el 43-47. Els homes de Pesic no es deixen anar en cap moment i això els permet respondre a cada una de les etzibades locals. Un triple del de Canton torna a elevar la renda visitant als 5 punts, 45-50, renda que creixerà una mica gràcies a un tir lliure transformat per Pangos. Els blancs tenen una mala notícia que és la quarta falta de Willy Tavares i a més a més ara no troben ni els punts exteriors, ni els interiors perquè la defensa blaugrana és sòlida i eficaç alhora. En canvi els blaugranes tenen l'atac en perfecte estat. Anota Pangos i en el següent atac Tomic fa una esmaixada espectacular, 45-55 a 5.30 per la fi del tercer capítol, obligant as Laso a demanar un temps mort. Anoten els blancs però respon Heurtel. Un triple de Trey Thompkins redueix una mica la renda visitant abans que dos tirs lliures d'Oriola la deixin en 9 punts, 50-59. Els locals tornen a reaccionar tot i un temps mort demanat per Pesic, però un triple d'Heurtel deixa la renda en 7 punts, 55-62 que quedarà en cinc quan acaba el tercer capítol, 57-62.

Queden 10 minuts de joc i el Barça està en disposició de guanyar el matx. Només cal tenir en compte que els blancs només han dominat dos cops, el primer en el primer triple de Llull, 3-2 i el segon cop a l'inici del segon període, 19-17, la resta del matx ha estat un monòleg blaugrana al capdavant del marcador. Però res està escrit. Tomic anota per donar 7 punts de renda als seus, 57-64. Els locals aprofiten un triple fallat per Heurtel per reduir el marge visitant fins als 3 punts, 61-64, però aquí es veurà de quina pasta està fet aquest equip. Dues esmaixades consecutives de Claver mantenen les coses, 63-68. Un nou triple de Taylor redueix el marge a només dos punts, però obté la resposta de Kuric amb un triple lateral, 66-71. Entrem en els darrers 5 minuts de joc i el rebot defensiu blaugrana és com una màquina perfectament engreixada. Un nou triple ara de Pangos torna a elevar la renda blaugrana als 8 punts, 66-74. Laso, ha de demanar un temps mort perquè comença a estar amb la mosca al darrere de l'orella. La marca de Kuric a Carroll és de manual i Claver gràcies a dos tirs lliures dos tirs lliures porta l'avantatge de nou als 10 punts, 66-76, quan queden 3.07 per jugar. Un triple de Randolph obre les portes de l'esperança als locals, però respon Kuric de dos, 71-78. Anoten els blancs mentre falla l'atac blaugrana però el rebot ofensiu és per Oriola en una jugada clau. El nou atac blaugrana acaba amb cistella de Pangos pel 73-80 a 1.02 per la fi. La victòria està gairebé al sarró. Un nou triple de Taylor a 50 segons per la fi, manté la flama local encesa. Oriola fallarà un tir lliure a 29 segons per la fi, però l'atac local queda estroncat abans de passar mig camp per una recuperació de Singleton que val el partit. Fallen els blaugranes però Carroll fallarà el seu intent triple. Oriola torna a fallar un tir lliure pel definitiu 76-82. Els darrers 8 segons són pels blancs que fallaran el darrer triple que prova Llull. La victòria és blaugrana, la quarta en cinc partits contra els blancs, almenys de moment.