© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baskònia 96 - Barça 72

Malauradament, se'ns acaben els qualificatius a l'hora de parlar dels partits del Barça de bàsquet. Avui en 10 minuts tenien el partit dat i beneit per donar-li la dotzena victòria als locals. En un primer quart que els jugadors haurien de veure'l un cop i un altre i un altre i un altre, per no oblidar-lo mai, l'equip ha renunciat a la victòria tot just començar. El mateix que va passar en el partit d'eurolliga del 22 de desembre, però corregit i augmentat. Si en aquella ocasió, l'equip que havia arribat a perdre de 25 (70-45 quan quedaven 2.21 per la fi del tercer període) va poder recuperar-se en un darrer període antològic, en el que fins i tot es posar al davant 81-82 per acabar perdent 85-82, avui el partit ha quedat resolt en un primer quart que per l'espectador blaugrana ha estat extremadament dolorós. No es defensava gens, els atacs eren inefectius i poc punyents, l'actitud era lamentable i des de la banqueta no arribaven ni idees ni solucions al desastre que es desenvolupava a la pista, el 31-7 amb el que han acabat els primers 10 minuts eren la prova inequívoca del que havia passat a pista i la certesa inqüestionable que el matx estava perdut. Com així ha acabat passant. Trist, tot massa trist. Com hem explicat fins ara, l'equip ha sortit a la pista del Buesa Arena sense esma. Tot i una esmaixada d'Ante Tomic, els dos tirs lliures fallats per Thomas Hanga no eren un bon presagi. Els locals, amb un Rodrigue Beaubois incommensurable, destrossaven el que en principi era una defensa i que en realitat eren unes ombres vestides de blau cel que es movien sense massa solta ni volta per la pista. En atac les coses no eren millors i els tirs, sobretot de tres, es llançaven sense cap convicció i amb molt poques garanties. El rebot ofensiu era inoperant i així s'anava fent, mentre els locals anaven sumant punts i encerts. A mesura que passaven els minuts augmentava la renda local i el ridícul blaugrana sense que ningú fos capaç d'aturar-lo. Fins que a 1.13 per la fi del quart, arriba la segona cistella visitant, Víctor Claver transforma un triple per arribar a 5 punts anotats, 24-5. Una xifra petita però molt gran vist el joc desplegat per un equip incapaç de fer les coses amb un mínim de sentit comú. Fins al final del període els locals afegirien 7 punts més, mentre que pel Barça Edwin Jackson, el revulsiu arribat de la Xina, anotava 2 dels seus tres punts en tot el partit, des de la línia de tirs lliures. 31-7 al final del primer capítol.

Amb el partit perdut, al Barça no se li veia cap argument per pensar que les coses es podrien redreçar. De fet es tornava a començar molt malament pel que fa al tir, al fallar-se fins a 3 triples en els primers compassos del segon capítol. L'única cosa que millorava era el rebot defensiu, ara se n'agafava algun, tot i que un nou triple local, anotat per Malt Janning, el cinquè dels baskonistes, feia pujar la renda als 27 puts, 34-7. Amb Phil Pressey de base, avui no jugaria Pau Ribas, tot i estar inscrit, mentre que Rakim Sanders s'havia quedat a Barcelona, l'equip no millora però ara tira de joc individual. El texà anota dos tirs lliures i poc després transformarà un triple pel 36-12. Tot i els punts que anota, poc després es substituït per no tornar a jugar en el que quedava de partit, l'equip continua perdut al bell mig del desert més absolut. El seu substitut, Thomas Heurtel, pren el relleu a l'hora de fer jugades individuals però s'inhibeix a l'hora de dirigir els companys. Almenys, de les seves mans surten un parell de cistelles que deixen un avantatge de 27 punts pels locals, 43-16, que serà de 30 quan Tornike Shengeila anoti un triple afortunat pel 46-16. Amb l'equip local gaudint d'un partit contra ningú, els blaugranes intenten mostrar vestigis d'amor propi. Anota Tomic dos tirs lliures per després fallar-ne un abans que una cistella de Beaubois acabi amb el Guadalupe fent uns passos de ball que el Buesa Arena segueix embadalit, 51-19. Un triple de l'incombustible Joan Carles Navarro, dóna fe de vida dels blaugranes, mentre que Hanga falla un addicional, 51-24. Pierre Oriola i Tomic combinen els tirs lliures per anotar-ne dos, en els pitjors minuts dels locals fins al moment, 51-26, però un triple de Patricio Garino, un d'aquests argentins que troben els scoutings del Baskonia, mostra que l'equip continua endollat. Les cistelles d'Aleksandar Vezenkov i Hanga, serveixen per mantenir les coses quan s'arriba al descans, 58-30.

Tot i que la segona part comença amb un triple de Beaubois, els blaugranes per uns minuts aprofiten que els atacs locals són de poca intensitat i menys grapa per reduir una mica el desavantatge, 63-40 després de dos tirs lliures d'Heurtel, una cistella d'Oriola i dos triples de Navarro que fa callar al Buesa que com és habitual l'estava enviant al teatre. Serien els millors moments dels blaugranes en el partit. La ratxa acaba de cop quan Hanga rep una falta flagrant per part de Vincent Poirier, que segurament hauria de ser antiesportiva. Els àrbitres s'inhibeixen assenyalant-la falta i prou i això desencadena una reacció del jugador que li costa una tècnica a ell i una altra a Navarro. El cert és que segurament eren justes les tècniques, però que no haguessin arribat si la falta inicial del pivot francès hagués estat assenyalada com antiesportiva. Hanga només anotaria un dels tirs mentre els locals aprofiten els dos tirs i una nova cistella per marxar de 28, 69-41. Ara els locals van per ratxes i els punts que anoten Oriola, Tomic i Rodion Kurucs, serveixen per reduir la renda local fins al 71-49. A Tomic li assenyalen la cinquena falta personal, havia jugat tot el tercer període amb quatre faltes des que pràcticament la sacada inicial del període, que el croat no entén. El de Dubrovnik demana explicacions de forma tan correcta que l'àrbitre que li ha assenyalat la falta, Jorge Martínez, no troba punible. Però a la pista hi ha dos àrbitres més. Vicente Bultó, de Badalona per cert, que passava per allà i no havia estat ni a prop de la falta ni de la reclamació, no dubte gens a l'hora d'assenyalar-li una tècnica, totalment immerescuda. Els locals, però, no ho aprofiten i el triple que anota Oriola rebaixa fins als 19 punts la renda local, 71-52. Malauradament, el targarí fallarà dos tirs lliures mentre els locals es refan per acabar el quart amb 75-52 al marcador.

Tot i que Claver anota, 78-84, està clar que els blaugranes, avui, no estan per miracles. Es fallen un parell de triples, mentre els locals tornen a anotar però sense la fluïdesa d'abans. Navarro, un dels millors avui, anota una bomba i Hanga també ho fa pel 79-58. Ara, Sito Alonso, decideix fer un gir més al seu ideari i fa jugar a l'equip sense base. Absents Heurtel i Pressey, amb Ribas sense jugar, ara han de pujar la pilota entre Hanga i Navarro. De fet, sembla més una decisió pressa en el sentit de tal com ho estem fent i sabent com acabarà, tampoc cal escarrassar-se massa. Sigui com sigui, amb els locals prenent-se el partit amb calma, els visitants anoten gràcies a un tir lliure d'Hanga, triple, cistella i quatre tirs lliures d'Oriola pel 87-67. Els locals tornen a anotar, un triple de Shengeila donarà 27 punts de marge, 94-67, abans que el tercer punt de Jackson i dues cistelles de Kurucs, el millor junt amb Navarro en el partit deixen el definitiu 96-72 amb el que acaba aquest trist partit per la gent blaugrana.