© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barça 101 - Fuenlabrada 74

El Barça ha refermat el fet que està en fase de recuperació al vèncer avui al Fuenlabrada, sorprenent segon classificat a l'ACB, de manera força solvent. Amb el canvi de paradigma pel que fa al rol dels jugadors, Sito Alonso ha repetit el mateix cinc inicial que va posar a pista en el darrer partit. Això més el fet que ara està donant més minuts a jugadors que fins al moment estaven tenint poca participació en el joc, ha permès, de moment, que el rendiment de l'equip hagi millorat i que els símptomes ara siguin positius. Lluny del sentiment de déjà-vu que hi havia fins al moment, ara l'equip dóna la sensació de saber a què juga i sobretot al que vol jugar. Més intensitat, més defensa, més encert, són les claus d'aquesta metamorfosi del rendiment d'un equip que fins ara no havia expressat tot allò que es creia que podia donar. Al contrari del que hem dit, l'inici del partit no ha estat tan clar com s'ha vist al final. L'equip del sud de Madrid sortia amb les coses clares i sense cap vergonya. Els triples de Marko Popovic i Rolands Smits, jugador blaugrana des de l'estiu passat, junt amb els problemes en el rebot defensiu i el poc encert en el tir dels jugadors locals, permeten un 0-8 de sortida que és un mal presagi. Però les coses han canviat en un tres i no res. Un triple d'Adrien Moerman ha estat el detonant de l'augment de confiança. Tot i que els forasters es mantenien al davant al lluminós, les cistelles de Pau Ribas, els tirs lliures d'Hanga i un primer contraatac signat per l'hongarès volador, fan que Néstor García demani un temps mort amb 9-10 a l'electrònic. El tècnic dels madrilenys era conscient que les coses havien canviat. I efectivament, tot i la pausa, els locals capgiren el marcador amb cistelles d'Ante Tomic, Pierre Oriola i un cop de palmell de Thomas Heurtel. Un 15-12 que un triple d'Hanga augmentarà, 18-14. Dos tirs lliures transformats pel targarí augmenten, encara més, la renda però una darrera cistella visitant deixa en 4 el marge local quan arriba la fi del primer capítol, 20-16.

Amb les coses ben encarades, comença el segon període. Entre Heurtel i un addicional després de rebot ofensiu de Víctor Claver, es manté l'avantatge, 25-21, que continuarà creixent gràcies a l'aportació de Petteri Koponen al transformar un triple, 28-21. A partir d'aquí hi ha un intercanvi de cistelles que els locals entomen sense problemes convençuts del que fan. Entre Claver, encertat en el tirs lliures i de nou Koponen, l'avantatge es manté, 34-37. Però entre un tir addicional de Francisco Cruz i els problemes en el rebot defensiu dels locals, el Fuenlabrada redueix la renda locals fins als 3 punts, 35-32. I aquí es demostra el canvi de xip dels locals, En altres partits s'hauria produït una crisi de joc, ara, en canvi, el que passa és una recuperació de la moral i del sentit col·lectiu del joc. Esmaixada de Kevi Seraphin per acabar un contraatac. Ell mateix és l'encarregat d'anotar un ganxo al pal baix. A aquesta demostració de domii en el joc interior, s'afegeix el joc exterior, triple d'Hanga i dos tirs lliures de Joan Carles Navarro que són la cirereta del pastís per un clar, 44-32. Un nou ganxo de Seraphin manté els 12 amunt que seran 10 quan s'arriba al descans, 26-20.

Superat el mal tràngol del final del segon quart, els blaugranes surten a la segona part amb ganes de reivindicar-se. Un tir lliure fallat pel Christian Eyenga permet als locals donar el cop definitiu al partit. Esmaixada de Tomic, triple d'Hanga i ganxo del gegant de Dubrovnik. El Fuenlabrada queda tocat pel que queda de matx, 53-37. Reaccionen els homes de García, però els locals estan amb la moral alta i continuen anotant amb solvència aprofitant el domini a la pintura rival. Tomic torna a ser el problema que era pels rivals en temporades anteriors, i per si hi mancava alguna cosa, Navarro transforma una de les seves bombes amb denominació d'origen, 61-44. El tècnic dels visitants ha de demanar temps mort perquè el que veu no li agrada, però els locals van amb el rumb ben encarat. Tot i que entren en una fase de desencert en el triple, la millora del rebot defensiu els permet solucionar-ho amb calma fins que tornen a anotar, primer Tomic, qui falla un tir lliure, i Heurtel per deixar 16 punts de renda pels locals, 64-48. De fet els visitants estan anotant amb comptagotes i això permet que una cistella de Seraphin i un triple d'Heurtel facin arribar la renda als 22 punts, 71-49, quan acaba el tercer capítol.

Amb el partit decidit, els locals, es prenen amb rigor l'epíleg del matx. Per ser conseqüents amb el que s'havia vist, els blaugranes, treuen avantatge del joc interior on Seraphin continua sent imparable. Una esmaixada i dos tirs lliures del de la Guaiana igualen el 0-4 amb el que començava el quart, 75-53. A partir d'aquí els locals fan un concurs de triples que comença Claver i que acaba Aleksandar Vezenkov amb ganes de reivindicar-se n'anota un parell, un des de cada cantonada fent arribar la renda fins als 26 punts, 84-58. Renda que augmentarà davant la capitulació rival gràcies a Oriola, tir addicional inclòs, i Koponen pel 89-58 a 4.54 per la fi. Una nova esmaixada, ara de Claver mantindrà la renda, 91-60. Tot i que Popovic torna a donar senyals de vida amb un triple, els homes de Sito Alonso, asseguren la renda al voltant dels 30 punts gràcies a una cistella de Phil Pressey i a dues d'Heurtel pel 97-65. Tot i que Luka Rupnik posa interès a rebaixar el marge, l'eslovè anotarà cinc punts seguits, Oriola amb dues cistelles permet superar els 100 punts als locals, 101-70. Dues cistelles finals dels visitants maquillaran una mica el resultat pel 101-74 final.