© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barça 94 - UCAM Múrcia 97

Trista desfeta la patida avui pel Barça. Una derrota que a més ha arribat en un partit que sobre el paper s'hauria d'haver guanyat. Doncs bé, aquesta suposada victòria no ha arribat allargant, encara més, la sèrie de desfetes consecutives patides pels blaugranes fins a un total de 5. Ara mateix la situació per la qual passa l'equip es pot considerar perillosa perquè s'ha entrat en un túnel fosc i de molt complicada sortida. I el pitjor de tot és que no s'endevina una solució fàcil per refer el que s'ha trencat. De cop i volta, tota la il·lusió amb la que va començar la temporada ha desaparegut. L'equip despullat pels seus rivals, mostra evidents problemes defensius que fan de la victòria un llunyà objecte de desig perquè, òbviament, és impossible fer més de 100 punts partit rere partit, que ara mateix sembla l'única manera de guanyar partits de forma habitual. Després de 10 partits ja es pot dir que hi ha coses a l'equip que no funcionen. Coses que tenen de veure, sobretot, amb la feina al darrere. Dir que hi ha suficient talent per fer bones mitjanes de tir i d'anotació és una obvietat, però també és una obvietat que només amb aquest talent és impossible fer de la victòria un costum. S'ha de començar des de ja a defensar amb més intensitat. Sense el treball defensiu, anem de cap a una altra temporada per oblidar i això no pot tornar a passar. Encara som a temps d'arreglar-ho. El matx no començava bé pel que fa al marcador. EL primer intent de triple d'Adrien Moerman no entrava mentre si ho feia el que provava Marko Lukovic, 0-3. Però els locals reaccionaven bé gràcies al fet que Kevin Seraphin feia mal dins la pintura i a l'encert de Thomas Heurtel des de més de la línia de 6,75. Un contraatac signat per Moerman era la cirereta per doblar als murcians, 6-3. Amb un bon ritme atacant els locals anirien una bona part del primer període al davant al marcador. El que si era un veritable problema, era el que abans hem dit, la defensa no treballava el suficient i això feia que tot i el bon atac els murcians anessin mot a prop al lluminós. Un atac fallat pels visitants permet que gràcies a un gran Heurtel, les coses es mantinguin amb els locals encara manant al lluminós, 16-13. Renda que arribarà a ser de 4 punts, màxima fins al moment, després d'un addicional anotat per Phil Pressey que ha donat descans al base francès, 19-15. Un parcial 0-8, amb sis punts anotats per Álex Urtasun, triple i cistella amb addicional, fan que finalment, els homes d'Ibon Navarro s'avancin, 19-23, a manca de menys d'un minut per la fi del quart. Una cistella de Pierre Oriola deixa en 2 punts l'avantatge visitant quan acaba el primer acte, 21-23.

A partir d'aquí, comença un partit totalment nou. Tot i que un triple d'Aleksandar Vezenkov sembla canviar les coses, només serà un miratge, perquè els murcians continuen encertant des de fora, aprofitant la fluixa defensa del perímetre que fan els locals. Un nou triple, ara de Vitor Benite, que acabarà sent un malson per la defensa local, avança als visitants de nou, 26-28. Petteri Koponen empata abans que Sito Aloso hagi de demanar temps mort després de sis punts consecutius dels visitants que marxen 28-34 al lluminós. Es comencen a encendre els llums d'alarma a la banqueta blaugrana. Heurtel de triple redueix a la meitat la renda forastera, però els forasters aprofitaran una sèrie d'atacs molt mal executats pels blaugranes per transformar tres triples seguits, dos de Benite i un d'Urtasun que fan arribar la renda forastera als 10 punts, 33-43. El tècnic local canvia a 3 dels 5 jugadors que hi ha a pista i amb això pot minimitzar els danys gràcies a uns bons moments al darrere que no tindran massa continuïtat, per cert. Gràcies a l'encert de Seraphin amb rebot ofensiu inclòs i a la bona mà de Pau Ribas es redueix fins a quatre punts la renda del rival, 39-43. Un temps mort de Navarro no serveix per aturar la ratxa local però si serveix perquè els seus homes no perdin tants atacs. Entre Heurtel i Seraphin anoten 6 punts que serveixen per quedar-se a 3 punts dels murcians, 45-48. Una cistella quan queda un segon per la mitja part de Vezenkov més addicional deixa en només dos punts el desavantatge local, 48-50, quan arriba el descans.

A l'inici de la segona part es veu un Barça força encertat en el tir. Heurtel i Ribas continuen anotant, acompanyats per Seraphin que treu un nou addicional en la pintura rival, 55-53. Un triple de Clevin Hannah torna a avançar als visitants, 55-58. Heurtel respon amb triple, però un altre triple anotat per un vell conegut, Brad Oleson, torna a avançar als seus, 58-61. Els locals ara aniran a remolc fins que entre Heurtel i Koponen empatin a 64. Un nou triple d'Oleson, torna a donar tres punts de marge als forasters, 64-67. De nou, amb el Barça a remolc, les coses es compliquen, 65-70 després d'un addicional de Benite. Tot i que Koponen anota el 67-70, un nou triple de Benite culmina una cistella anterior visitant per acabar el tercer període amb l'UCAM dominant de 8 punts, 67-75.

L'inici del darrer capítol serà un despropòsit per un Barça que no ha aconseguit corregir cap dels errors comesos en els tres primers quarts. L'equip surt tan malament que després de jugar-se 58 segons Sito Alonso ha de demanar temps mort i canviar a 3 dels jugadors que estaven a pìsta. El rebot defensiu és un desgavell i l'UCAM ho aprofita per marxar de 16, 67-83. Amb l'entrada de Pressey, Alonso decideix jugar amb dos bases a pista. Pressey respon amb dos triples que redueixen la renda fins als 10 punys, 73-83. Resten 5.28 i tot sembla possible. L'UCAM ha fallat tres atacs en els quals la defensa local ha estat prou agressiva per no permetre tirs còmodes. Ibon Navarro demana temps mort i Urtasun apareixerà per anotar dos triples sense resposta local que fan molt de mal, 75-89. Nou temps mort d'Alonso per reconduir la situació. Queden 4.12 i el miracle encara és possible. Es fallen un parell de triples però els visitants no anoten fet que permet reduir el marge gràcies a un addicional d'Heurtel, 78-89. Queden 2.47. L'equip ara, es deixa l'ànima en defensa, fet que podien haver començat a fer una mica abans. Un triple de Pressey i una cistella d'Heurtel deixen la renda visitant en només 6 punts, 83-89 a 1.34 per la fi. La pressió local és angoixant però els tirs lliures salven als murcians. De poc serveixen les cistelles de Pressey i Hanga, 87-94 fins que una errada en un tir lliure de Sadiel Rojas, permet reduir la renda fins als tres punts després d'una pilota recuperada en defensa pel 91-94 després d'una esmaixada dHanga a 39 segons. Una nova recuperació permet a Ribas anotar dos tirs lliures pel 93-94 a 32 segons. Quan Urtasun falla un tir lliure el rebot se l'emporta Rojas i els punts des de la línia els transforma Ovie Soko, 93-97 a 10 segons per la fi. La jugada impossible d'Hanga anotant el primer tir lliure i fallant el segon per intentar anotar un triple quan només queden 2 segons per jugar és un somni impossible que acaba quan el rebot l'agafa Rojas. No hi ha temps per més.